"Obuolainis"

AUTORIUS:
Jūratė Mlečkienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
"Obuolainis"
Autorius apie receptą: Labai greitai ir iš lengvai įsimenamas obuolių pyrago receptas. Atkreipsiu jūsų dėmesį, kad visko apskaičiuota po 5:), o 5 g kepimo miltelių yra vienas arbatinis šaukštelis :) Labai greitai ir iš lengvai įsimenamas obuolių pyrago receptas. Atkreipsiu jūsų dėmesį, kad visko apskaičiuota po 5:), o 5 g kepimo miltelių yra vienas arbatinis šaukštelis :) Taigi, jums neprireiks svarstyklių, dėlto sutaupysite šiek tiek laiko ir purų obuolinį biskvitą iškepsite palyginus greitai. (...daugiau) Jūratė Mlečkienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
5 šaukštai cukraus
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
5 vienetai kiaušinių (M dydžio)
5 šaukštai kvietinių miltų
5 šaukštai sviesto (apie 80g)
5 gramai kepimo miltelių (1 šaukštelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjunkite orkaitę, tegul įkaista iki 190°C. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite pailgais griežinėliais (Jjei turite citriną, galite iš pusės jos išspausti sulčių ir pašlakstyti obuolių skilteles, kad nepatamsėtų, kol paruošite tešlą).
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki pabals, toliau plakdami į juos supilkite tirpintą sviestą. Kitame inde baltymus mikseriu ypač gerai išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į trynių masę.
3.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijokite į kiaušinių plakinį, kaskart švelniais judesiais išmaišydami, jog neliktų sausų miltų.
4.
Apvalią kepimo formą (naudoju 24 cm skersmens) patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais arba išklokite kepimo popieriumi. Pusę tešlos supilkite į formą, ant viršaus išdėliokite didesnę dalį paruoštų obuolių (15-20 obuolių skiltelių palikite papuošimui). Dabar supilkite visą likusią tešlą. Jei tešla nepilnai uždengia obuolius, pavartykite ir pakratykite kepimo formą su visu jos turiniu. Likusias obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos viršaus - taip gražiau atrodys jūsų obuolainis.
5.
Pašaukite pyragą į karštą orkaitę ir kepkite apie apie 40 min.
Patarimai:
Obuolinis biskvitas kepimo metu gerai pakyla ir tampa labai purus. Iš kepimo formos obuolainį išimkite ne anksčiau, kaip po pusvalandžio.
AUTORIUS: Jūratė Mlečkienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Jolanta
2020-09-19 21:17
Skanus biskvitinis pyragas. ATSAKYTI
Danute
2017-10-28 21:39
isbandziau tai super - purus ir labai labai skanus ATSAKYTI
Danute
2017-10-28 21:37
Bandziau tikrai labai skanus
ATSAKYTI
Rita B
2017-09-17 13:06
Kepu ir kepu lb skanus.. ATSAKYTI
rita
2017-08-27 17:04
lb skanus visiems patiko
ATSAKYTI
Rasa
2017-08-08 10:29
Labai skanus uobuolainis. ATSAKYTI
Gražina
2017-08-04 07:19
Tikrai labai skanus obuolainis,tik aš obuolius pjausčiau kubeliais ir užbarsčiau cinamonu.Skanaus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital