Nuostabus kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 97)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 97)
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus
60 gramų graikinių riešutų (ar kitokių)
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
400 gramų varškės
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
2 vienetai kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasiruoškite tešlos trupinius: rankomis (arba kombainu - maišykite pulso režimu) trupindami pirštais sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, kol susidarys trupiniai. Įdėkite grietinę ir dar pamaišykite, kad trupinukai būtų lengvai lipnūs. Grietinės gali reikėti ir šiek tiek mažiau, jos dėkite tik tiek, kad trupiniai neatrodytų sausi.
2.
Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, as naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad būtų vientisas sluoksnis. Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
3.
Paruoškite įdarą: elektriniu trintuvu išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 min. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais. Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 min.
4.
Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Inga
2021-04-23 18:48
Aš tai tarkuoju sviestą, žymiai greičiau tie trupiniai pasidaro ATSAKYTI
lijune
2021-05-26 19:12
aciu uz patarima ATSAKYTI
Vera
2021-03-10 22:22
Gal galima kažkuo pakeisti kiaušinius? ATSAKYTI
Tina
2021-02-07 15:33
Iš pirmo nesigavo nes sviestas buvo nelabai šaltas, o visus kitus sykius puikiai gavosi. Ir labai skanus pyragas! ATSAKYTI
Evee
2020-10-30 22:48
Gaminau siandien, nuostabus skonis tirpsta burnoje!!! Visa seima buvo labai patenkinta! Aciu ❤️ ATSAKYTI
Lina
2019-12-19 20:56
Miltus naudoti kauno grūdai ekstra? Ar galima paprastus kvietinius miltus ATSAKYTI
Diana
2019-12-22 22:23
Esu dariusi su visokiais miltais - visada pavyksta. Nuo miltu rusies tiesiog grietines kiekis priklausyti gali ir tiek :) ATSAKYTI
Kristina
2019-12-18 09:59
Kokia varške naudojote? ATSAKYTI
Lina
2019-12-18 10:12
Tinka paprasta 9% iš kvadratinių pakelių :) ATSAKYTI
Kristina
2019-12-19 20:38
Bet galima ir iš bet kokio maišelio . Svarbu , kad 9%? ATSAKYTI
Eglė
2019-12-22 22:24
Tikrai taip. Tik kiaušiniai geriau kad būtų didesni, ne mažučiai (idealu - L dydžio). ATSAKYTI
Asta
2018-12-27 22:56
Pabandziau per Kaledas. Super, patiko visiems, recepto prase visi. Zinau, kad jis tapo mano firminiu. Aciu uz recepta ATSAKYTI
Karolina
2018-12-16 17:56
Man ir nesigavo trapi tesla. Sukrito viskas i vientisine tesla ATSAKYTI
Diana
2018-12-19 12:30
Sviestas turi buti saltas, kuo saltesnis, tada gausis. Ir siaip grietines geriau nedekite visos iskart, o tik tiek, kiek reikia, kad tesla truputi suliptu. Jeigu gavosi per vientisa, idekite dar siek tiek miltu ir tiesio pirstais (ne kombainu) siek tiek patrupinkite. Pyragas tikrai bus vis tiek skanus, as esu ji gaminusi su visokio trapumo tesla :) ATSAKYTI
daiva
2018-05-05 15:41
o aš rankom tryniau ir viskas sukrito į masę,daba įdėjau kept,kaži kas gausis? ATSAKYTI
Sandra
2018-05-06 20:20
Tešlai trupinius tikrai drąsiai galima ir rankomis ruošti :) Jei viskas sulipo, galbūt per ilgai minkėte ir sviestas ištirpo? ATSAKYTI
Ilona
2018-12-02 14:55
Jeigu įdedi grietinės, trupinių tikrai nebus. ATSAKYTI
Janina M.
2018-04-06 14:34
Tai pats skaniausias varškės pyragas ,senai išbandytas . ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital