Nuostabus kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
Kakavinis varškės ir kondensuoto pieno pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus
60 gramų graikinių riešutų (ar kitokių)
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
400 gramų varškės
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
2 vienetai kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasiruoškite tešlos trupinius: rankomis (arba kombainu - maišykite pulso režimu) trupindami pirštais sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, kol susidarys trupiniai. Įdėkite grietinę ir dar pamaišykite, kad trupinukai būtų lengvai lipnūs. Grietinės gali reikėti ir šiek tiek mažiau, jos dėkite tik tiek, kad trupiniai neatrodytų sausi.
2.
Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, as naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad būtų vientisas sluoksnis. Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
3.
Paruoškite įdarą: elektriniu trintuvu išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 min. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais. Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 min.
4.
Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Asta
2018-12-27 22:56
Pabandziau per Kaledas. Super, patiko visiems, recepto prase visi. Zinau, kad jis tapo mano firminiu. Aciu uz recepta ATSAKYTI
Karolina
2018-12-16 17:56
Man ir nesigavo trapi tesla. Sukrito viskas i vientisine tesla ATSAKYTI
Diana
2018-12-19 12:30
Sviestas turi buti saltas, kuo saltesnis, tada gausis. Ir siaip grietines geriau nedekite visos iskart, o tik tiek, kiek reikia, kad tesla truputi suliptu. Jeigu gavosi per vientisa, idekite dar siek tiek miltu ir tiesio pirstais (ne kombainu) siek tiek patrupinkite. Pyragas tikrai bus vis tiek skanus, as esu ji gaminusi su visokio trapumo tesla :) ATSAKYTI
daiva
2018-05-05 15:41
o aš rankom tryniau ir viskas sukrito į masę,daba įdėjau kept,kaži kas gausis? ATSAKYTI
Sandra
2018-05-06 20:20
Tešlai trupinius tikrai drąsiai galima ir rankomis ruošti :) Jei viskas sulipo, galbūt per ilgai minkėte ir sviestas ištirpo? ATSAKYTI
Ilona
2018-12-02 14:55
Jeigu įdedi grietinės, trupinių tikrai nebus. ATSAKYTI
Janina M.
2018-04-06 14:34
Tai pats skaniausias varškės pyragas ,senai išbandytas . ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital