Nuostabus baltojo šokolado tortas su braškėmis

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Baltojo šokolado tortas su braškėmis
Baltojo šokolado tortas su braškėmis
Baltojo šokolado tortas su braškėmis
Autorius apie receptą: Dieviško skonio tortas, kuriam braškės suteikia puikaus gaivumo. Matavimui naudojau 200 ml talpos stiklinę. Dieviško skonio tortas, kuriam braškės suteikia puikaus gaivumo. Matavimui naudojau 200 ml talpos stiklinę. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
1 ir 1/4 stiklinės miltų
3/4 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
450 gramų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų balto šokolado
500 gramų braškių
9 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvito kepimas. Įstatyti dubenį į vandens garų vonelę ir jame plakti kiaušinius su cukrumi apie 10 min., kol gausime tirštą šviesiai geltoną masę. Persijojame miltus, sumaišome juos su druska ir vanilinu. Beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome, kad masė nesukristų. Į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišome kelis šaukštus tešlos, gerai išmaišome ir pilame viską į tešlą, vėl atsargiai išmaišome. Jei sviestą iš karto piltume į tešlą - ji sukristų nuo sviesto sunkumo. O kai pilame jį jau išmaišytą su trupučiu tešlos - ji lieka puri.
2.
Šiam tortui reikėtų turėti 2 dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 cm., nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Aš turiu tik 26 cm. formą, tad biskvitus kepiau joje, o paskui tiesiog apipjausciau kraštus apie 1 cm. :)
3.
Tad 26 cm. kepimo formą nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi (dugną). Pilame tešlą ir kepame 165 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar biskvitas iškepęs). Biskvitą perpjauname į 2 lakštus ir apipjauname kraštus maždaug 1 cm., nupjauname nuo viršaus susidariusią plutelę.
4.
Kremo gaminimas. Želatiną užpilti 30 ml. šalto vandens ir pastatyti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml. grietinėlės, supilti į ją išbrinkusią želatiną ir maišyti, kol ištirps, jei lieka grūdelių - perkoškite per sietelį. Supilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per 3 kartus atsargiai ją įmaišyti į šokolado masę.
5.
Torto surinkimas. Formą nuimamais kraštais (tą pačią, 26 cm.) išklojame maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dedame vieną biskvitą ant dugno. Kaip jau minėjau, tarp biskvito ir sienelės turi būti apie 1 cm. tarpas.
6.
Braškes gerai nusausinti, kad neuždažytų kremo, ir perpjauti pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatyti į tarpą tarp sienelės ir biskvito. Gerai prispausti prie sienelės, kad nebūtų tarpo. Likusias braškes supjaustyti plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliojame ant pirmojo biskvito lakšto. Tuomet užpilame pusę kremo. Dedame ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilame likusį kremą. Tortą stingdyti šaldytuve ne mažiau 6 valandų. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kristina
2019-06-30 21:46
Sveiki.Kažkas su biskvitu neaišku,blynas gavosi.Gal kepimo miltelių reikia,gal temp aukštesnės reikia.KAIPSKAIČIAU KOMENTARUOS NE VIENAI TA PROBLEMA.Būtų malonu sužinoti ką blogai dariau.Ačiū ATSAKYTI
Ieva
2019-07-01 14:20
Tam, kad biskvitas iškiltų, reikia tikrai LABAI gerai išplakti kiaušinius, kaip ir parašyta, plakti 10 minučių, ir ne iš akies, o nuoširdžiai skirti 10 minučių plakimui :) Miltus tuomet reikia įmaišyti LABAI atsargiai, kad visa išplakta kiaušinių masė iškiltų, tuomet iškeps purus biskvitas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital