Nostalgiški vištienos kepsniai duonos apvalkale

AUTORIUS:
Aurimėlio virtuvė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nostalgiški vištienos kepsniai duonos apvalkale
Nostalgiški vištienos kepsniai duonos apvalkale
Nostalgiški vištienos kepsniai duonos apvalkale
Nostalgiški vištienos kepsniai duonos apvalkale
Nostalgiški vištienos kepsniai duonos apvalkale
Autorius apie receptą: Manau nesuklysiu sakydamas, jog tai vienas gražesnių ir tikrai labai skanių patiekalų - legendinis kepsnys "Astra". Manau nesuklysiu sakydamas, jog tai vienas gražesnių ir tikrai labai skanių patiekalų - legendinis kepsnys "Astra". Aurimėlio virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų maltos vištienos (naudojau šlaunelių mėsą)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas manų kruopų
pagal poreikį balta duona
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
100 gramų sviesto
30 gramų džiovintų spanguolių
1 vienetas kiaušinių (virto)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Duonos riekelių plutas nupjauti, riekeles supjaustyti nedideliais kubeliais ir juos padžiovinti - sudėti į kepimo formą ir pakepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes iki kol apdžius. Galima ir sausoje keptuvėje ar tiesiog supjaustyti ir palikti iki kol natūraliai padžius. Aš juos pasiruošiu iš vakaro ir palieku skardoje.
2.
Į dubenį dėti maltą vištieną, įmušti kiaušinį, berti manų kruopas, druską, pipirus, sutarkuotą svogūną, susmulkintą česnaką, išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Įdarui į dubenį dėti minkštą sviestą, sutarkuotą virtą kiaušinį, smulkintą česnako skiltelę, berti džiovintas spanguoles, druską ir pipirus, viską gerai išmaišyti ir suformuoti kamuoliukus. Juos dėti į šaldytuvą sustingti. Prieš dedant į maltinuko vidų apvolioti miltuose.
4.
Drėgnomis rankomis suformuoti plokščią paplotėlį, per viduriuką dėti įdaro rutuliuką, tuomet suformuoti kotletą. Išvolioti baltos duonos kubeliuose
5.
Į puodą pilti aliejų, įkaitinti, sudėti paruoštus kepsnelius, kepti kol gražiai apskrus.
6.
Kai kepsniai gražiai apskrunda ištraukti iš aliejaus ir dėti į kepimo formą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital