Nostalgiški švilpikai keptuvėje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Švilpikai
Autorius apie receptą: Kas pas jus vakarienei? Aš šiandien gaminau švilpikus keptuvėje. Švilpikai, tai patiekalas, kuris nukelia į vaikystę, kada juos gamindavo Mama su spirgučių ar grietinės Kas pas jus vakarienei? Aš šiandien gaminau švilpikus keptuvėje. Švilpikai, tai patiekalas, kuris nukelia į vaikystę, kada juos gamindavo Mama su spirgučių ar grietinės padažu, tai patiekalas, kuris eina iš kartos į kartą. Vyras pasakojo, kad pas juos Dzūkijoje jie buvo vadinami svirplikais. Koks skirtumas kaip juos vadinti, švilpikais ar svirplikais, esmė ta, kad juos valgome su didžiausiu malonumu ir dabar. Skubu pasidalinti švilpikų receptu su jumis, gal kam pravers (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai bulvių (didesnių arba 6 mažesnių)
100 gramų grietinės (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
50 gramų sviesto (+ 1 šaukšto)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves nulupti. Į puodą įpilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti bulves ir virti apie 25 minutes iki kol bulvės išvirs.
2.
Bulves sugrūsti, dėti šaukštą sviesto ir išmaišyti. Atidėti atvėsti.
3.
Į atvėsusią bulvių masę įmušti kiaušinį, suberti miltus ir išmaišyti.
4.
Ant stalviršio pabarstyti miltų, dėti bulvių masę ir formuoti pailgą juostelę, ją šiek tiek paploninti ir supjaustyti rombais arba kita forma.
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti švilpikus ir apkepti iš abiejų pusių. Tuomet sudėti į lėkštę.
6.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, sudėti grietinę, pagardinti druska ir sudėti švilpikus. Permaišyti ir dar patroškinti kelias minutes.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vilma
2023-12-08 10:00
Pasninkas. Darysiu!!!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital