Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį
@ Shutterstock
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį
Autorius apie receptą: Tortas labai gardus, sodraus skonio, kremiškas. O jeigu saldintą kondensuotą pieną pakeisite Rududu ir nedėsite šokolado, vietoje šokoladinio torto turėsite nuostabiai Tortas labai gardus, sodraus skonio, kremiškas. O jeigu saldintą kondensuotą pieną pakeisite Rududu ir nedėsite šokolado, vietoje šokoladinio torto turėsite nuostabiai gardų karamelinį skanėstą. Beje, jeigu norėtųsi kiek lengvesnės tekstūros, galima maskarponės sūrį pakeisti rikota, nors man asmeniškai su maskarpone yra visų skaniausias :) (...daugiau) Renata
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas želatinos
Papuošimui:
30 gramų šokolado (tarkuoto)
Pagrindui:
180 gramų šokoladinių sausainių (naudojau Selgos)
90 gramų sviesto (tirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilkite 3 - 4 šaukštais šalto vandens ir palikite 15-20 minučių išbrinkti. Kepimo formą (naudojau 24 cm apvalią nuimamais kraštais) išklokite kepimo popieriumi.
2.
Sausainius sutrupinkite elektriniu smulkintuvu arba patvarų maišelį padaužykite virtuviniu plaktuku. Sumaišykite su tirpintu sviestu ir 2 šaukštais kondensuoto pieno. Sausainių mase išklokite formos dugną, paspausdami šaukštu. Dėkite į šaldytuvą arba šaldiklį, kol ruošime kremą, jog truputį pastingtų.
3.
Išbrinkusią želatiną pašildykite garų vonelėje arba ant labai mažos ugnies, nuolat maišant, kol granulės ištirps. Neleiskite užvirti. Kai ištirps, nuimkite nuo ugnies ir palikite truputį atvėsti.
4.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje arba atsargiai mikrobangėje. Šaltą grietinėlę išplakite iki standumo.
5.
Maskarponės sūrį gerai išsukite su kondensuotu pienu (lengviau maišysis, jeigu abu bus kambario temperatūros). Sudėkite tirpintą šokoladą ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Tada plona srovele, nuolat maišant, supilkite želatiną. Nepilkite vienu ypu, nes želatina gali sušokti gumulėliais. Galiausiai abai atsargiai įmaišykite grietinėlę.
6.
Kremą pilkite ant sausainių pagrindo. Palikite tortą sustingti šaldytuve bent 3 valandas (abar per naktį).
7.
Sustingusį tortą puoškite tarkuotu šokoladu ar kaip labiau norisi :-)
AUTORIUS: Renata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Aurelija
2017-11-15 12:21
Be galo skanus tortas - dariau jau tris kartus :) Pirmą kartą tiksliai pagal receptą, antrą kartą - vietoje kondensuoto pieno dėjau Rududu (tik ne pirktinį, o viriau pati), o kitąsyk sausainius naudojau šviesius ir šokolado į kremą nedėjau. Ir ką sakyti - visus kartus tortai pavyko NUOSTABŪS!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis