Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas per pusvalandį

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas
@ Shutterstock
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas
Nekeptas šokoladinis maskarponės tortas
Autorius apie receptą: Tortas labai gardus, sodraus skonio, kremiškas. O jeigu saldintą kondensuotą pieną pakeisite Rududu ir nedėsite šokolado, vietoje šokoladinio torto turėsite nuostabiai Tortas labai gardus, sodraus skonio, kremiškas. O jeigu saldintą kondensuotą pieną pakeisite Rududu ir nedėsite šokolado, vietoje šokoladinio torto turėsite nuostabiai gardų karamelinį skanėstą. Beje, jeigu norėtųsi kiek lengvesnės tekstūros, galima maskarponės sūrį pakeisti rikota, nors man asmeniškai su maskarpone yra visų skaniausias :) (...daugiau) Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
180 gramų šokoladinių sausainių
90 gramų sviesto (tirpinto)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų juodojo šokolado
1.5 šaukšto želatinos
Papuošimui:
30 gramų šokolado (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilkite 3 - 4 šaukštais šalto vandens ir palikite 15-20 minučių išbrinkti. Kepimo formą (naudojau 24 cm apvalią nuimamais kraštais) išklokite kepimo popieriumi.
2.
Sausainius sutrupinkite elektriniu smulkintuvu arba patvarų maišelį padaužykite virtuviniu plaktuku. Sumaišykite su tirpintu sviestu ir 2 šaukštais kondensuoto pieno. Sausainių mase išklokite formos dugną, paspausdami šaukštu. Dėkite į šaldytuvą arba šaldiklį, kol ruošime kremą, jog truputį pastingtų.
3.
Išbrinkusią želatiną pašildykite garų vonelėje arba ant labai mažos ugnies, nuolat maišant, kol granulės ištirps. Neleiskite užvirti. Kai ištirps, nuimkite nuo ugnies ir palikite truputį atvėsti.
4.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje arba atsargiai mikrobangėje. Šaltą grietinėlę išplakite iki standumo.
5.
Maskarponės sūrį gerai išsukite su kondensuotu pienu (lengviau maišysis, jeigu abu bus kambario temperatūros). Sudėkite tirpintą šokoladą ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Tada plona srovele, nuolat maišant, supilkite želatiną. Nepilkite vienu ypu, nes želatina gali sušokti gumulėliais. Galiausiai labai atsargiai įmaišykite grietinėlę.
6.
Kremą pilkite ant sausainių pagrindo. Palikite tortą sustingti šaldytuve bent 3 valandas (abar per naktį).
7.
Sustingusį tortą puoškite tarkuotu šokoladu ar kaip labiau norisi :-)
AUTORIUS: Renata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Milda
2018-03-14 20:38
Kokią želatiną naudojote? ATSAKYTI
Renata
2018-03-15 00:56
Paprastą beskonę želatiną iš pakelių, kur granulėmis būna, jau nebepamenu net kokios firmos, tinka bet kuri :) ATSAKYTI
Justija
2017-12-21 14:55
O jei nedetume grietineles - ar galima ja pakeisti pvz naturaliu jogurtu, ar praras tortas zavesi? ATSAKYTI
Renata
2017-12-21 19:26
Jogurto vietoje grietinėlės niekada nebandžiau, bet manau, kad pakeisti galima. Tik tada dėčiau daugiau želatinos, kokius 2 pilnus šaukštus, nes jogurtas skystesnis negu grietinėlė. Ir jogurtą geriau rinkitės švelnesnio skonio, nelabai rūgštų. Grietinėlė suteikia tortui papildomo purumo, bet iš tiesų nuo maskarponės, šokolado ir kondensuoto pieno jis jau riebumo pakankamai turi, tad pakeitus grietinėlę jogurtu, kremiškumas ir skani tekstūra niekur dingti neturėtų :) ATSAKYTI
Laima
2018-03-12 22:10
Sakykit, kaip teisingai suprasti "nepilti vienu ypu, kad zelatinas nesušoktu i gumuliukus"? O receptuka butinai isbandysiu, jau labai skaniai atrodo. ATSAKYTI
Renata
2018-03-12 22:59
Būtinai pabandykite, tortukas tikrai labai skanus :) O nepilti vienu ypu reiškia, kad želatiną pilkite labai pamažu, plona srovele ir pilant vis maišykite, įsitikinkite kad gerai išsimaišė, o tada vėl maišant pilkite. Tiesiog neperskubėkite pilti, maišykite ir viskas puikiai pavyks :) Aš kartais dar darau taip - pirmiausią į želatiną (tik būtinai pravėsusią) įmaišau porą šaukštų kremo, o tada šią "pakremintą" želatiną pilu į likusį kremą. Taip darant ir neskubant ji man dar niekada nesušoko. ATSAKYTI
Aurelija
2017-11-15 12:21
Be galo skanus tortas - dariau jau tris kartus :) Pirmą kartą tiksliai pagal receptą, antrą kartą - vietoje kondensuoto pieno dėjau Rududu (tik ne pirktinį, o viriau pati), o kitąsyk sausainius naudojau šviesius ir šokolado į kremą nedėjau. Ir ką sakyti - visus kartus tortai pavyko NUOSTABŪS!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis