Nekeptas obuolių desertas - tobulai skanu

AUTORIUS:
Živilė, Valgė spalvė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nekeptas obuolių desertas - tobulai skanu
Nekeptas obuolių desertas - tobulai skanu
Nekeptas obuolių desertas - tobulai skanu
Nekeptas obuolių desertas - tobulai skanu
Autorius apie receptą: Gamindama šio tipo desertus dažniausiai naudoju namų gamybos granolą. Puikiai čia tiks ir moliūgų uogienė arba moliūgų obuolių pagardas. Pasitelkite savo vaizduotę, nes Gamindama šio tipo desertus dažniausiai naudoju namų gamybos granolą. Puikiai čia tiks ir moliūgų uogienė arba moliūgų obuolių pagardas. Pasitelkite savo vaizduotę, nes rezultatas niekuomet nenuvils. Danai jį vadina pyragu ir patiekia dideliame permatomame inde, kad matytųsi visas sluoksnių grožis. Pabuvęs keletą valandų šaldytuve jis sustingsta, tad ir pjaustomas būna kaip pyragas. (...daugiau) Živilė, Valgė spalvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas obuolių (naudojau 500 g "Bramley" ir 500 g desertinių)
300 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai vandens
1 šaukštas šokolado (tarkuoto)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 sluoksnis:
200 gramų avižinių dribsnių
125 gramai cukraus
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti nedideliais gabalėliais, dėti į puodą.
2.
Į puodą su obuoliais berti cukrų, vanilinį cukrų, užpilti vandens ir uždengus puodą dangčiu, virti, kol suminkštės, tai truks apie 10 – 15 minučių.
3.
Išvirusius obuolius atidėkite atvėsti.
4.
Antram sluoksniui į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, berti cukrų ir mediniu šaukštu sumaišyti. Kai cukrus pradės karamelizuotis (tai užtruks kelias minutes), įmaišyti avižas ir pakepti, kol gražiai karamelizuosis. Tuomet leisti atvėsti.
5.
Į dubenėlį pilti grietinėlę, išplakti elektriniu plakikliu iki purumo.
6.
Į indelius paskirstykite po šiek tiek obuolių masės, tuomet avižų, vėl obuolių, vėl avižų, galiausiai uždėkite grietinėlės. Arba galite viską dėti į dubenį ar pasirinktą indą, tuomet dėkite pusę obuolių masės, pusę paskrudintų avižų, vėl dėti obuolių masę, vėl avižas ir dėti grietinėlę.
7.
Papuošti tarkuotu šokoladu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital