Autorius apie receptą:
Tikrai, manau, esate girdėję apie šį pyragą. O esate jį gaminę? Aš jau keletą metų, vis ruošiausi gaminti šį pyragą, bet atidėliodavau. Bet štai atėjo eilė ir jam.
Tikrai, manau, esate girdėję apie šį pyragą. O esate jį gaminę? Aš jau keletą metų, vis ruošiausi gaminti šį pyragą, bet atidėliodavau. Bet štai atėjo eilė ir jam. Negaliu patikėti, kad jis toks skanus. Laiko sugaištama minimaliai, skonis – puikus, lengva pagaminti. Gaminau šį pyragą visai nedidelį vos 4 – 5 žmonės.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
2 vienetai
bananų
350 gramų
grietinės, 30% riebumo
300 gramų
meduolių
50 mililitrų
vandens
2 šaukštai
cukraus pudros
1 šaukštas
želatinos
1 šaukštas
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Meduolius sutrupiname iki trupinių. Aš tarkavau burokine traka – visai gerai išėjo.
2.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Atvėsiname.
3.
Bananus supjaustome griežinėliais.
4.
Į grietinę suberiame cukraus pudrą, įspaudžiame citrinos sulčių ir išplakame elektriniu plakikliu iki purumo. Plona srovele, maišant, supilame atvėsusią želatiną.
5.
Į torto formą atsegamais kraštais įtiesiame kepimo popierių. Pabarstome dalį trupinių, tepame kremo, dėliojame bananų griežinėlius, barstome vėl trupiniais, vėl kremas, vėl bananai. Viršutinis sluoksnis turi būti trupinių.
6.
Dedame pyragą į šaldytuvą, geriausiai nakčiai, kad skoniai susidraugautų.