Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis
Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis
Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis
Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis
Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis
Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis
Autorius apie receptą: Gaivus, lengvas ir labai skanus. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina apie 3 l deserto. Gaivus, lengvas ir labai skanus. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina apie 3 l deserto. Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 mililitrų kefyro
200 mililitrų grietinėlės
900 mililitrų vandens
2 pakeliai želės (mėgiamos)
3 šaukštai želatinos
2 šaukštai cukraus
0.5 vieneto citrinų sulčių
1 vienetas citrinos žievelės (tarkuotos)
Želė sluoksniui:
0.5 litro uogų (naudojau avietes, šilauoges, gervuoges))
2 pakeliai citrinų želė
800 mililitrų vandens
Papildomai:
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aš desertą ruošiau želė žiede, tad gaminau jį aukštyn kojomis, kad apvertus želė sluoksnis su uogomis būtų viršuje. Želė žiedą patepame aliejumi. Suberiame nuplautas uogas.
2.
Citrinų skonio želė užpilame karštu vandeniu, gerai išmaišome, kad neliktų neištirpusios želė gabalėlių. Atvėsiname ir supilame ant uogų. Dedame į šaldytuvą stingti.
3.
Kefyro sluoksniui taip pat pasiruošiame želė. Jei naudosite vieno skonio žele, užpilame 800 ml karšto vandens, gerai išmaišome, kad neliktų neištirpusios želė gabalėlių, jei naudosite skirtingus skonius, kiekvieną želė atskirai užpilame 400 ml karšto vandens ir gerai išmaišome. Leidžiame pilnai sustingti.
4.
Želatiną užpilame 100 ml vandens ir paliekame brinkti 15 min. Želatiną ištirpiname garų vonelėje, neužviriname. Paliekame atvėsti.
5.
Kefyrą maišome su grietinėle, cukrumi, citrinos sultimis ir žievele. Supjaustome jau sustingusią želė gabalėliais ir įmaišome į kefyro masę. Šiek tiek pravėsusią želatiną plona srovele, maišant, supilame į kefyro masę. Gerai išmaišome.
6.
Kefyrą su želė gabalėliais pilame ant jau sustingusio želė ir uogų sluoksnio. Dedame į šaldytuvą stingti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital