Nekeptas gaivus varškės tortas

AUTORIUS:
Miglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 102)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 102)
Nekeptas gaivus varškės tortas
Autorius apie receptą: Labai gaivus desertas - tortas. Vaisius galite naudoti bet kokius mėgiamus, nebūtinai uogas. Labai skanu ir konservuoti persikai ar abrikosai ar pvz. šaldytos uogos (tik prieš ti jas Labai gaivus desertas - tortas. Vaisius galite naudoti bet kokius mėgiamus, nebūtinai uogas. Labai skanu ir konservuoti persikai ar abrikosai ar pvz. šaldytos uogos (tik prieš ti jas atitirpinkite ir nuvarvinkite). O jeigu norite, kad šis skanėstas virstu dar tortiškesniu, pagaminkite jam pagrindą - sutrinkite 200g paprastų sausainių ir juos sumaišykite su 100g tirpinto sviesto bei gautą masę paskleiskite ant pastingusios žele, truputį spusteldami, jog priliptų prie žele sluoksnio. (...daugiau) Miglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kreminės varškės
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
6 šaukštai cukraus
2 stiklinės vaisių (pasmulkintų braškių, bananų, persikų ar kt.)
40 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želatiną užpilkite 100ml vandens ir palikite 15-20 min išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite garų vonelėje arba virš nedidelės ugnies (svarbu, kad neužvirtų, nes nesustings) ir palikite pravėsti.
2.
Varškę sumaišykite su cukrumi (3 šaukštais). Grietinėlę išplakite su cukrumi (3 šaukštais) bei vaniliniu cukrumi iki standumo. Želatiną lėtai įmaišykite į varškės masę. Įmaišykite išplaktą grietinėlę.
3.
Nuplaukite vaisius ir pusę jų padėkite ant formos dugno. Tada į formą supilkite varškės masę. Ant viršaus gražiai išdėliokite likusius vaisius, lengvai juos spusteldami.
4.
Desertą padekite kelioms valandoms į šaldytuvą stingti. Tada išimkite iš formos ir gražiai supjaustykite. Tinka patiekti vieną ar su šviežiais vaisiais, trintomis uogomis.
AUTORIUS: Miglė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Kristina
2019-07-02 23:03
Atsiprasau, o kas ta kremine varske? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-07-03 09:38
Kreminė varškė yra kreminės, skystesnės konsistencijos, daugiau pyragams ir desertams skirta varškė, jos galima įsigyti didesnėse parduotuvėse arba labai paprastai pasiruošti namuose pagal šį mūsų receptą. ATSAKYTI
Daiva
2017-12-05 07:09
Viskas gerai,bet kodėl rašydamos receptus,paliekate paslaptį.Juk aiškiai matosi,kad ant viršaus kažkoks glajus užpiltas,recepte tai neatsispindi.
ATSAKYTI
Miglė
2017-12-05 16:33
Kad ne glajus ten, o tiesiog žele sluoksnis truputį patirpęs, dažnai juk iš formos žele žiedus išimant nutinka panašiai, jeigu formą pašildome, kad lengviau išsiimtų :) ATSAKYTI
Ona
2017-12-30 10:35
Taigi matosi, kad ne glajus :D ATSAKYTI
Inga
2017-03-20 23:33
Sakykit kiek bus ml 300g grietineles? ATSAKYTI
Lina
2017-03-21 09:05
Apie 300g ir bus :) ATSAKYTI
Laura
2017-02-02 18:41
Dariau su šaltytomis braškėmis ir bananais, labai labai skanu buvo. Tik braškes prieš tai atitirpinau ir skystį nupyliau. Super tortukas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital