Natūraliai dažyti margučiai be lukšto

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Natūraliai dažyti margučiai  be lukšto
Natūraliai dažyti margučiai  be lukšto
Natūraliai dažyti margučiai  be lukšto
Natūraliai dažyti margučiai  be lukšto
Autorius apie receptą: Seniai galvojau nusidažyti margučių be lukšto. Juk labai patogu - pasiimi ir valgai, neužsiteršia stalas, o ir įdomiau. Bet nenorėjau dažyti cheminiais dažais. Dabar labai Seniai galvojau nusidažyti margučių be lukšto. Juk labai patogu - pasiimi ir valgai, neužsiteršia stalas, o ir įdomiau. Bet nenorėjau dažyti cheminiais dažais. Dabar labai madinga pasidarė marginti maisto produktais, prieskoniais. Norėjau nusidažyti baltai margų margučių mėlynu kopūstu ir ciberžole, bet įvyko neplanuotas eksperimentas ir... gal išradau ,,dviratį'' - oranžinius belukščius margučius, bet šis atradimas mane taip nustebino, taip pradžiugino, kad negaliu nepasidalinti. Juk pasidalintas džiaugsmas tik didėja. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 vienetas raudongūžių kopūstų (nedidelio)
2 šaukštai maltos ciberžolės
2 šaukšteliai acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstą sutarkuoti, užpilti vandeniu - kad tirščiai būtų kaip reikiant užsemti. Pavirti lėtai apie 20 min.
2.
Padėti pastovėti. Aš laukiau tol, kol vanduo jau beveik atšalo. Nukošti. Vanduo jau būna ne violetinis , o mėlynas. Jei tirpalo atrodo kiek mažoka, pilti dar trupučiuką vandens, šaukšelį acto.
3.
Ciberžolę taipogi pavirti - tik trumpiau pakanka, iki 10 min. O jau putoja! Ir dažo viską - atsargiai! Galima viralą naudoti iš karto, nebūtina laukti. Prieš dedant virti kiaušinius, taipogi įpilti šlakelį acto. Ciberžolė labai gerai dažo, jos paruošimas trumpesnis, paprastesnis.
4.
Aš oranžinių kiaušinių dažyti neplanavau, nes net iki tos akimirko nežinojau tokio dažymo būdo. Tiesiog kai kurie mano kiaušiniai, pavirti abiejuose viraluose, ko gero, nepadaužius pakankamai lukšto, man nenusidažė norimai. Tuomet sugalvojau patobulinti - man prireikė pasiruošti naują ciberžolės tirpalą, nes juk negalėjau ten pat virti kiaušinių su lukštu ir mirkyti jau nuluptų. Taigi, norint dažyti dviem būdais iš karto - baltai margus ir oranžinius, reiktų ciberžolės pasiruošti dvigubą porciją ir atsipilti.
5.
Baltai margų kiaušinių dažymas. Kiaušinius nuplauti. Pavirti apie 5 minutes mėlyname vandenyje. (Galima pradžioje virti ir paprastame vandenyje) Tuomet išimti, padaužyti atsargiai, kad suskiltų ir vėl įdėti mėlyną vandenį, pavirti 2 -3 minutes ir palikti pamirkti dar apie 10 min.
6.
Po to išimti, vėl padaužyti, kad naujai sutrūkinėtų lukštas, dėti į ciberžolių viralą. Jame pavirti 1-2 min ir šiek tiek palaikyti. Išimti, nuplauti po šaltu vandeniu ir atsargiai nulupti.
7.
Oranžinius pagaminti yra daug paprasčiau. Išvirti kiaušinius vandenyje, nulupti dar karštus ir sudėti į pagamintus ciberžolių dažus. Aš tik užviriau ciberžolinius dažus su nuluptais kiaušiniais ir palikau gal 10 minučių pastovėti. Išimti ir nuplauti virintame vandenyje. Būna geltoni, bet, o stebukle, stovėdami tampa oranžiniais! Nuostabus virsmas ir reginys.
8.
Linkiu išbandyti, ypač turintiems vaikų. Aš aprašiau taip, kaip aš gaminau, remdamasi savo nuojauta ir intuicija, nesivadovaudama jokiais receptais. Bet tobulinimui ribų nėra.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Audronė
2019-04-17 16:21
Atrodo įdomiai, bet Velykinių margučių valgymo esmė ir džiaugsmas - jų sudaužymas, rungtyniavimas kieno margutis stipresnis. Net yra liaudies prietaras- jei paklydai miške, prisimink su kuo pirmu sudaužei Velykinį margutį ir rasi išėjimą. O kur dar margučių ridenimas ? Belukščiai- tik suvalgymui ir tai nuspalvintas baltymas nekelia noro jį ragauti, net jeigu tai ir tokiu būdu spalvinti. ATSAKYTI
Gintarė
2019-04-18 09:43
Mano mažieji labai mėgsta margintus kiaušinius, bet visai nepriima pagalbos su lukštenimu, todėl tenka jaudintis, kad su lukšto gabalėliu neatsikąstų, todėl šiemet būtinai išbandysiu šį receptą :) Ačiū Jums, Regina! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital