Naminis Napoleono tortas su plikytu kremu ir uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminis Napoleono tortas su plikytu kremu ir uogomis
Naminis Napoleono tortas su plikytu kremu ir uogomis
Naminis Napoleono tortas su plikytu kremu ir uogomis
Naminis Napoleono tortas su plikytu kremu ir uogomis
Naminis Napoleono tortas su plikytu kremu ir uogomis
Autorius apie receptą: Kartais būna, kad gimtadieniai ištinka anksčiau. Beveik kaip Kalėdos - išvakarėse staiga susipranti, oho, juk ryt Kalėdos, kaip netikėtai atėjo. Taip ir mano tetulei – oi, gi Kartais būna, kad gimtadieniai ištinka anksčiau. Beveik kaip Kalėdos - išvakarėse staiga susipranti, oho, juk ryt Kalėdos, kaip netikėtai atėjo. Taip ir mano tetulei – oi, gi Violeta, tavo gimtadienis tuoj, tai trumpam užsuksiu savaitgalį, kol nereik į darbus. Na gerai, nelabai tokias staigmenas mėgstu, bet.. Na, jei jau labai kažkam pasveikint norisi, tai ir kažkuo pavaišinti reikia, tiesa? Napoleono tortas visada man išliks klasika, kuri niekada nenuvilia... Bet juk savo gimtadienio proga, galiu ir nukrypti gerokai. Tai ir nukrypau... Net nežinau ar primena šis tortas klasikinį napoleoną, bet toks skanus, kad man jau tas pats, ką jis primena. Trapūs lakštai, neriebus balto šokolado grietinės kremas ir aviečių intarpai.... Apteptas balto šokolado grietinėlės plaktu kremu, sušiauštas pirštais. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
600 gramų kvietinių miltų (naudojau šviesius speltos)
300 gramų sviesto
250 gramų vandens (ledinio)
1 vienetas kiaušinių
15 gramų acto
2 gramai druskos
Kremui:
300 gramų pieno
200 gramų grietinės
200 gramų sviesto
180 gramų balto šokolado
5 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų kvietinių miltų
Pertepimui:
180 gramų aviečių tyrės
30 gramų citrinų sulčių
10 gramų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį berti miltus, druską, dėti šaltą sviestą ir sukapoti peiliu iki kol neliks stambių sviesti gabaliukų. Galima atšaldytą sviestą sutarkuoti tarka, tuomet sumaišyti su miltais iki trupinių arba elektriniu maišytuvu susmulkinti iki šlapio smėlio konsistencijos.
2.
Į dubenį mušti kiaušinį, pilti pieną, vandenį, actą, išplakti ir supilti į miltų masę, suminkyti tešlą tik iki tol, kol neliks sausų miltų, stengtis per daug nešildyti rankomis.
3.
Paruoštą tešlą padalinti į 10 dalių ir padėti į šaldytuvą valandai. Tuomet pabarstyti miltais ir iškočioti lakštą, jį subadyti šakute ir kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 - 12 minučių iki kol švelniai parus. Kai atvės, apipjauti kraštus ir juos palikti kraštams aplipinti arba padaryti papildomą sluoksnį.
4.
Kremui į puodą sudėti trynius, įberti miltų ir šluotele išplakti iki vientisumo, supilti pieną, sudėti grietinę ir tuomet kaitinti ant vidutinės kaitros iki kol užvirs ir sutirštės.
5.
Nukėlus nuo viryklės, paruoštą masę perpilti į dubenį, sudėti šokoladą ir maišyti iki kol ištirps.
6.
Sviestą dėti į dubenį, išplakti iki baltumo ir per tris kartus į sviestą supilti ir įplakti kremą.
7.
Aviečiųpertepimui į prikaistuvį sudėti aviečių tyrę, įberti krakmolo, įpilti citrinos sulčių (jei bijote, kad bus per rūgštu, galite saldinti), kaitinti vis maišant iki kol užvirs ir sutirštės. Po užvirimo užteks pavirti apie porą minučių. Tuomet atšaldyti.
8.
Imti lakštą, dėti apie du šaukštus kremo, paskirstyti per visą plotį, vėl dėti lakštą ir vėl tepti kremu, tuomet padaryti pertepimą su uogų kremu ir taip sluoksniuoti iki kol nebeliks produktų.
Patarimai:
Iš tešlos pavyksta padaryti 11 paplotelių 19 cm skersmens.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Nemira
2020-09-02 21:34
Skanu tik ilgai užtrunka gaminimas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital