Autorius apie receptą:
Vakar pirmą kartą išbandžiau šį majonezo receptą, kuriuo pasidalino mano kaimynė. Tikrai liuks, greitai gaminasi ir skonis super!
Vakar pirmą kartą išbandžiau šį majonezo receptą, kuriuo pasidalino mano kaimynė. Tikrai liuks, greitai gaminasi ir skonis super!
Andželika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 mililitrų
aliejaus
(neutralaus skonio)
100 mililitrų
pieno
1.5 šaukšto
citrinų sulčių
1.5 šaukštelio
garstyčių
(iš indelio)
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pieną ir aliejų supilti į vieną indą ir elektriniu trintuvu (vadinamu "blenderiu") trumpai suplakti keliant trintuvą aukštyn-žemyn, kol sutirštės. Tada įdėti garstyčias, įpilti citrinos sultis, suberti druską ir dar šiek tiek paplakti. Geriausia plakti siaurame inde, tik šiek tiek platesniame už trintuvo galvutę.
2.
Majonezą galima pagardinti kuo norite - įvairiomis žolelėmis, smulkintu česnaku, čili pipirais, kario milteliais, smulkintomis alyvuogėm. O kad nebūtų toks riebus, galima į jį įmaišyti 100 - 150 gramų natūralaus jogurto.
Viską padariau pagal receptą ir sutirštėja bet druskos 0,5 šaukštelio pagal tokį kiekį tai yra tikra nesąmonė sūrus neapsakomai bandžiau taisyti dadėjau dar produktų , bet nieko nesigavo vienu žodžiu sugadinau produktus ir reikėjo išmesti
ATSAKYTI
Loreta
2021-01-05 12:10
Jau kelintą kart darau, nesutirštėja kažkodėl!?:(
ATSAKYTI
Grazke
2018-03-30 20:26
Pabandziau.na jau riebu,,,kad net skrandyje stovejo..meginau ipilti jogurto naturalaus,per rugstu...Ir man kazkodel pradzioje labai tirstas gavosi..sutirstejo dar daugiau kai cirtinos sulciu ipyliauTai pirmas kartas kai dariau,kita karta jau zinosiu ko daugiau o ka maziau deti,vis geriau negu is parduotuves .
ATSAKYTI
Emilija
2018-03-30 21:14
Na tikras majonezas ir yra riebus, kaip Helmanz kad buna :) O tie visokie Vilnius, tai cia nuriebalintos lietuviskos majonezo interpretacijos :) Jeigu norite liesesnio, geriau maisykite ne su paprastu, o su graikisku jogurtu (jis tirstesnis, geresne konsistencija bus) ir rinkites ji Almos arba Pieno zvaigdziu, is mano praktikos - sitie du yra beveik nerugstus lyginant su kitais naturaliais jogurtais.
ATSAKYTI
Genute
2018-01-25 15:28
O koks tas neutralus aliejus?
ATSAKYTI
Vida
2018-01-25 18:37
Kuris neturi kvapo ir ryškaus skonio, pavyzdžiui rafinuotas rapsų ar rafinuotas saulėgrąžų, net ir su rafinuotu alyvuogių aliejumi pavyksta
ATSAKYTI