Autorius apie receptą:
Visada pabijodavau ruošti humusą namuose, nes į jo sudėtį dažniausiai įeina sezamų pasta „tahini“. O aš kaip ir nežinau ar su ja „susidraugavusi“. Tad, kai per
Visada pabijodavau ruošti humusą namuose, nes į jo sudėtį dažniausiai įeina sezamų pasta „tahini“. O aš kaip ir nežinau ar su ja „susidraugavusi“. Tad, kai per kulinarinę laidą pamačiau, kad Jamie Oliver gamina humusą be sezamo pastos, receptą iškart užsirašiau, kad tik liktų nepamirštas. Ir šiandien užkandžiavome skaniausiu naminiu humusu su morkų ir agurkų lazdelėmis.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų
konservuotų avinžirnių
2 šaukštai
jogurto, natūralaus
2 šaukštai
riešutų sviesto
1 šlakelis
citrinų sulčių
1 žiupsnelis
druskos
1 žiupsnelis
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į virtuvinį smulkintuvą suberiame nukoštus avinžirnius, sudedame jogurtą, riešutų sviestą. Susmulkiname iki tyrės.
2.
Pagardiname druska, pipirais, citrinų sultimis. Valgėme su morkų ir agurkų lazdelėmis.