Naminiai bulvių traškučiai karšto oro gruzdintuvėje
AUTORIUS:
Indrė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 3)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Pavyks be galo skaniai, tad pirktinių nebesinorės, o paruošti visai nesunku ir galima eksperimentuoti. Galima ruošti sūriussu druska ar naudoti kitus mėgstamus prieskonius!
Pavyks be galo skaniai, tad pirktinių nebesinorės, o paruošti visai nesunku ir galima eksperimentuoti. Galima ruošti sūriussu druska ar naudoti kitus mėgstamus prieskonius! Puikus užkandis, o ir greitai paruošiamas.
(...daugiau)(...mažiau)
Indrė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai
bulvių
(didesnių)
1 šaukštas
alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuplauti ir nuskusti. Nusausinti.
2.
Aštriu peiliu arba pjaustykle supjaustyti bulves plonais griežinėliais. Griežinėliai turėtų būti ne storesni nei 3 mm.
3.
Į dubenį sudėti bulvių griežinėlius, užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų ir palikti pastovėti bent 30 minučių.
4.
Tuomet bulves išimti iš vandens ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir dar kartą perplauti šaltu vandeniu ir vėl gerai nusausinti, sudėti į dubenį.
5.
Į dubenį su bulvėmis berti druską, pilti aliejų ir gerai išmaišyti.
6.
Paruoštas bulves vienu sluoksniu sudėti į karšto oro gruzdintuvės krepšelį ir kepti 190 laipsnių temperatūroje 5 - 10 minučių, priklausomai nuo bulvių storio. Tuomet pakratyti krepšelį ir dar kepti apie 5 minutes. Bulves kepti tol, kol gražiai apskrus.
7.
Tuomet išimti paruoštus bulvių traškučius ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kol atvės ir nubėgs riebalų perteklius.
Patarimai:
•
Papildomi prieskoniai. Norint dar labiau pagardinti traškučius, puikiai tiks pabarstyti česnako milteliais, aitriųjų paprikų miltelius, pipirais, rūkytos paprikos milteliais, mėgiamu prieskonių mišiniu.