Naminės prancūziškos bandelės (iš šaldytuve kildintos mielinės tešlos)

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminės prancūziškos bandelės (iš šaldytuve kildintos mielinės tešlos)
Autorius apie receptą: Šiltos, kvapnios, minkštos viduje ir traškios išorėje...Tokios būna tik namuose keptos bandelės. Šiltos, kvapnios, minkštos viduje ir traškios išorėje...Tokios būna tik namuose keptos bandelės. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės pieno
0.5 stiklinės vandens
3 šaukštai aliejaus
20 gramų šlapių mielių
1 šaukštas kukurūzų miltų
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš vakaro gaminame tešlą. Kvietinius ir kukurūzų miltus persijojame į puodą.
2.
Pieną ir vandeni atskirai pašildome iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų).
3.
Atskirame inde mieles sumaišome su cukrumi, užpilame vandeniu ir paliekame, kol suputos.
4.
Į miltus beriame druską, pilame pieną, aliejų ir supilame suaktyvintas mieles. Užmaišome tešlą, uždengiame ją maistine plėvele ir paliekame šaldytuve nakčiai.
5.
Kitą dieną iš tešlos formuojame bandeles, perpjauname viršų ir dedame ant kepimo skardos užklotos kepimo popieriumi. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 20 min.
6.
Orkaitę įkaitiname iki 220 C laipsniu, paprastu vandeniu apipurškiame bandeles ir visą orkaitę (siūlau naudoti buteliuką su purkštuku). Kepame bandeles apie 20 min iki gražios auksinės spalvos. Svarbu! Kepant bandelėms, kas 4 min atidarome orkaitę ir vandeniu apipurškiame ir bandeles, ir visą orkaitę! Tai būtina daryti, kad bandelių viršus būtų traškus.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
AUTORIUS: Olga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Taura
2023-10-29 19:12
Šaukštas druskos? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital