Morkų tortas su maskarpone

AUTORIUS:
Ina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Morkų tortas su maskarpone
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanus, drėgnas ir tiesiog sutirpstantis burnoje tortas. Jeigu mėgstate kepinius su morkomis, būtinai jį išbandykite, nes abejingų jis nepalieka. Be galo skanus, drėgnas ir tiesiog sutirpstantis burnoje tortas. Jeigu mėgstate kepinius su morkomis, būtinai jį išbandykite, nes abejingų jis nepalieka. Ina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 stiklinės morkų (smulkiai tarkuotų)
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
120 mililitrų aliejaus
3 vienetai kiaušinių
70 gramų riešutų (naudojau graikinius)
1 sauja razinų (arba kitų džiovintų vaisių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
300 mililitrų grietinėlės ( 35 % riebumo)
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius mikseriu išplakame su cukrumi iki kol masė pabala ir jos tūris ženkliai padidėja. Toliau plakant supilame aliejų. Sudedame smulkiai tarkuotas morkas, išmaišome (šaukštu, nebe mikseriu). Tada įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu, išmaišome. Suberiame pasmulkintus riešutus ir razinas, dar kartą išmaišome.
2.
Tešlą supilame į apvalią 24 cm torto formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių arba, kol į vidų įsmeigę pagaliuką jį ištrauksite sausą ir neapsivėlusį. Iškepusiam biskvitui leiskite visiškai atvėsti (jeigu pjaustysite karštą, trupės).
3.
Kremui maskarponės sūrį išsukame su cukrumi ir citrinos sultimis. Imaišome standžiai išplaktą grietinėlę. Trečdalį kremo atidedame torto šonams aptepti ir papuošimams, o likusį naudosime biskvitams sutepti.
4.
Biskvitą supjaustome į tris lakštus. Biskvitą galima kepti ir iš vakaro, bet kad jis būtų minkštesnis ir aromatingesnis reiks sulaistyti mėgstama arba ar kitu pasigamintu sirupu. Jei biskvitas tepamas tą pačią dieną, to daryti nereikia, nes jis būna šviežias ir kvapnus.
5.
Biskvito sluoksnius, viršų bei šonus sutepame paruoštu kremu. Torto šonus galima puošti apipjaustant patį biskvitą atlikusiais jo trupiniais arba smulkintais riešutais ar kitais Jūsų mėgiamais papuošimais.
6.
Tortą padėti į šaldytuvą, kad pastovėtų bent per naktį ir skoniai susigertų. Stovėdamas ilgiau tortas tik skanėja!
AUTORIUS: Ina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Angelė
2017-03-23 21:21
Išbandytas ir šeimynos labai užskaitytas ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis