Morkų pyragas su šokolado ir grietinėlės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Morkų pyragas su šokolado ir grietinėlės kremu
Morkų pyragas su šokolado ir grietinėlės kremu
Morkų pyragas su šokolado ir grietinėlės kremu
Morkų pyragas su šokolado ir grietinėlės kremu
Autorius apie receptą: Nuostabios tekstūros, labai skanus ir nesunkiai paruošiamas pyragas. Puikiai tiks Velykoms. Nuostabios tekstūros, labai skanus ir nesunkiai paruošiamas pyragas. Puikiai tiks Velykoms. Indrė, Galiu kai noriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (didelių)
3 saujos morkų (jau sutarkuotų)
270 gramų kvietinių miltų
170 gramų cukraus
150 gramų graikiško jogurto
130 gramų augalinio aliejaus (arba rapsų)
1 šaukštas graikinių riešutų (smulkintų)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį citrinos žievelės
Įdarui:
500 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus pudros
20 gramų želatinos
100 gramų balto šokolado (kito mėgstamo, apytikriai)
Viršui:
100 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 170 °C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Į dubenį dėti tarkuotas morkas, įmušti kiaušinius, pilti aliejų, dėti jogurtą ir išmaišyti. Berti miltus, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną, druską ir išmaišyti. Pilti vanilės ekstraktą, berti smulkintus graikinius riešutus, įtarkuoti citrinos žievelę ir gar kartą gerai išmaišyti.
3.
Apvalią kepimo formą (naudojau 20 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi. Paruoštą masę sukrėsti į kepimo formą.
4.
Kepti iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 1 val. 25 min.
5.
Šokoladą sulaužyti ir dėti į dubenėlį, įpilti kelis šaukštus grietinėlės ir ištirpinti garų vonelėje arba prikaistuvyje ant silpnos kaitros vis pamaišant.
6.
Į prikaistuvį berti želatiną, pilti apie 60 g grietinėlės, palikti brinkti 15 min. Tuomet nuolat maišant ištirpinti ant mažos kaitros.
7.
Į kitą dubenį pilti likusią grietinėlę, berti cukraus pudrą ir plakti elektriniu plakikliu iki putų.
8.
Tuomet į išplaktą grietinėlę pilti tirpintą sviestą, įmaišyti išlydytą šokoladą, supilti pravėsusią želatiną ir išmaišyti. Dėjau masę į šaldytuvą, kad kiek sutvirtėtų, bet svarbu patikrinti, kad visiškai nesustingtų.
9.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti į dvi dalis. Ant vieno biskvito užtepti paruošto kremo, dėti antrą biskvitą, aptepti likusiu kremu.
10.
Viršui šokoladą ištirpinti garų vonelėje ir aplieti tortą. Papuošti riešutais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital