Morenginis vyniotinis su švelniu kremu ir mangų tyre

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Morenginis vyniotinis su švelniu kremu ir mangų tyre
Autorius apie receptą: Tai burnoje tirpstantis, lengvas ir gaivus desertas. Jeigu dar nesugalvojote, ką skanaus dėti ant švenčių stalo, ši idėja – puiki išeitis. Tai burnoje tirpstantis, lengvas ir gaivus desertas. Jeigu dar nesugalvojote, ką skanaus dėti ant švenčių stalo, ši idėja – puiki išeitis. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Kremui:
300 mililitrų pieno
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
75 gramai kiaušinių trynių
60 gramų cukraus
25 gramai kukurūzų krakmolo
Pertepimui:
100 gramų mango vaisiaus
1.5 šaukšto cukraus (apytikriai)
1 šaukštelis krakmolo
Tešlai:
190 gramų kiaušinių baltymų
300 gramų cukraus pudros
2 šaukštai krakmolo
pagal skonį citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui trynius plakite su cukrumi. Suberkite krakmolo, sumaišykite.
2.
Į puodą supilkite pieną ir užvirkite. Tada supilkite pieną plona srovele (100ml) į kiaušinių masę. Tuo pačiu metu nepamirškite maišyti šluotele, kad tryniai nesuliptų. Supilkite likusį pieną. Dar kartą permaišykite. Dėkite puodą atgal ant ugnies ir kaitinkite kelias minutes, kol sutirštės. Puodą nukelkite nuo ugnies ir supilkite turinį į dubenį. Uždenkite plėvele ir palikite atvėsti.
3.
Po to, kai kremas atvės, sviestą plakite apie 2-3 min. Nuolat plakdami, dalimis sudėkite kremą. Plakite iki vientisos masės.
4.
Pertepimui mango sutrinkite elektriniu trintuvu. Suberkite cukrų ir krakmolą, išmaišykite. Ant silpnos ugnies maišydami virkite, kol masė sutirštės. Palikite atvėsti.
5.
Tešlai baltymus paplakti iki lengvų putų. Tada nuolat plakant, po truputį suberti cukraus pudrą ir plakti, kol baltymai bus standūs. Suberti krakmolą, citrinos rūgštį ir vėl atsargiai išmaišyti. Tešlą paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6.
Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
7.
Prieš išimant morengą iš orkaitės, ant stalo pasitiesti truputį didesnį negu morengo dydžio kepimo popieriaus lapą. Ant jo išversti iškepusį morengą ir atsargiai nuo viršaus nuimti kepimo popierių, ant kurio morengas kepė. Palikti atvėsti.
8.
Užtepti kremą ant atvėsusio morengo. Ant viršaus užtepti mangų tyre. Morengą po truputį vynioti į ritinį. Jis gali šiek tiek skilinėti, tas visiškai normalu. Kad geriau laikytų formą stingdamas, galima apvynioti folija ar maistine plėvele. Palikti bent trims-keturioms valandoms šaldytuve. Sustingusį dar galima papuošti uogomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital