Autorius apie receptą:
Lengvi, kaip sniego kamuoliukai. Nors, išties jie šiek tiek kaprizingi ir įnoringi. Juk, tikrai, ne visai taip paprasta imti ir pasigaminti morengų. Man atrodo, svarbiausia yra keli
Lengvi, kaip sniego kamuoliukai. Nors, išties jie šiek tiek kaprizingi ir įnoringi. Juk, tikrai, ne visai taip paprasta imti ir pasigaminti morengų. Man atrodo, svarbiausia yra keli dalykai: reikia gerai išplakti kiaušinių baltymus, plakimo indas ir šluotelė turi būti labai švarūs (be jokių riebalų), į baltymų masę negali patekti trynio. Dar labai svarbus dalykas ne per aukšta temperatūra, nes kitaip morengai nedžius orkaitėje, o ims ruduoti ir kepti. Man taip nutikdavo anksčiau. Bet štai dabar dalinuosi man pavykusiais morengiukais. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina 1 didelė skarda morengų. Receptą radau Beata Nicholson knygoje „Kepinių knyga“.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai
kiaušinių baltymų
200 gramų
cukraus
1/4 šaukštelio
citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Baltymus sudedame į dubenį ir plakame, kol pradės putoti ir baltuoti. Po truputį suberiame cukrų, kaskart gerai išplakant. Suberiame citrinos rūgštį. Gerai išplakame baltymus, kad neliktų cukraus ir citrinos rūgšties gabaliukų.
2.
Masę dedame į konditerinį maišelį. Išspaudžiame morengiukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3.
Dedame džiūti į įkaitintą iki 100 C laipsnių (rekomenduojame kepti ne aukštinėje kaip 120 C laipsnių temperatūroje) orkaitę ir džioviname apie 1,5 val. Kas 10 – 15 min, reikia praverti orkaitės dureles, kas susidariusi drėgmė išgaruotų. Sausainukus reikia stebėti. Užtenka jiems džiūti, kai išorė jau tvirta, o vidus dar minkštas. Išjungiame orkaitę ir leidžiame morengams atvėsti.