Moliūgų tortas

AUTORIUS:
Margarita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Moliūgų tortas
Moliūgų tortas
Moliūgų tortas
Autorius apie receptą: Ruduo greitai baigiasi, tad šis rudeninis tortas neleis pamiršti gražaus rudens! Ruduo greitai baigiasi, tad šis rudeninis tortas neleis pamiršti gražaus rudens! Margarita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Biskvitui:
400 gramų moliūgų tyrės
4 vienetai kiaušinių
300 gramų cukraus
200 gramų kvietinių miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis apelsino žievelės (tarkuotos)
1 žiupsnelis maltos ciberžolės
1 žiupsnelis druskos
Naminei karamelei:
250 gramų cukraus
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 mililitrų vandens
40 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
80 gramų cukraus pudros
80 gramų šokolado
50 gramų kavos (paruoštos, šaltos)
Sulaistymui:
pagal poreikį pieno (šilto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui sumaišykite sausus ingredientus: miltus, ciberžolę, kepimo miltelius, apelsino žievelę. Persijokite.
2.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės, sudėkite moliūgų tyrę, maišykite iki vientisos konsistencijos masės. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite.
3.
Išardomą formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir išlyginkite.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su konvekcija apie 40 - 45 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku (pagaliukas turi būti sausas).
5.
Karamelei puode sumaišykite cukrų ir vandenį, troškinkite ant vidutinės ugnies iki gintaro spalvos.
6.
Atskirai pakaitinkite grietinėlę.
7.
Į cukraus sirupą įdėkite sviesto ir išmaišykite, supilkite grietinėlę, išmaišykite. Supilkite į indą ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
8.
Kremui sumaišykite šaltą grietinėlę ir maskarponės sūrį, suberkite cukraus pudrą ir išplakite.
9.
Sumalkite juodąjį šokoladą.
10.
Išvirkite tamsią kavą. Atvėsinkite.
11.
Į kremą suberti šokoladą ir supilti šaltą kavą, išmaišyti.
12.
Biskvitą perpjauname į 3 dalis. Vieną biskvitą pamirkykite šiltu pienu, dėkite sluoksnį kremo ir karamelės. Pakartokite tuos pačius veiksmus su antruoju biskvitu. Uždedame trečią biskvitą, aptepame karamele.
13.
Tortą uždenkite maistine plėvele ir pritvirtinkite žiedu. Dėkite į šaldytuvą 6-8 val. Dekoras neprivalomas.
Patarimai:
Kepimo forma 18 cm.
AUTORIUS: Margarita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital