Moliūgų pyragas (be glitimo)

AUTORIUS:
Dr. Oetker,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Moliūgų pyragas (be glitimo)
Autorius apie receptą: Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta moliūgus. Naujas gardus receptas visiems, kurie mėgsta moliūgus. Dr. Oetker
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
250 gramų migdolų miltų
1 vienetas kiaušinių (vidutinio dydžio)
70 gramų moliūgų sėklų
70 gramų sviesto
30 gramų džiovintų datulių (minkštų, be kauliukų)
15 gramų kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų moliūgų (naudojome Hokkaido, bet tinka ir sviestinis)
400 gramų graikiško jogurto (10% riebumo)
90 mililitrų agavos sirupo (arba klevų ar datulių sirupo)
15 gramų imbiero (šviežio)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)
4 lašai apelsinų esencijos (arba tarkuotos žievelės nuo 1 apelsino)
4 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sutrinkite moliūgų sėklas ir datules trintuvu. Paruoštą masę minkykite dubenyje su sviestu (sviestą supjaustykite mažais gabalėliais), migdolų miltais, kiaušiniu ir kepimo milteliais.
2.
Paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite pyrago formoje su nuimamu dugnu (28 cm skersmens) ir palikite pastovėti šaldytuve maždaug 20 minučių (kol ruošite įdarą).
3.
Kremui nuplaukite moliūgą, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Puode užvirinkite vandenį, suberkite moliūgą ir pavirkite maždaug 10 minučių. Nusunkite moliūgą ir gerai nuvrvinkite.
4.
Imbierą nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
5.
Sudėkite į trintuvą virtą moliūgą, apelsinų kvapiąją medžiagą, imbierą, jogurtą, kiaušinius, agavos sirupą bei kukurūzų krakmolą. Viską gerai sutrinkite iki glotnios tekstūros.
6.
Įkaitinkite orkaitę (viršus ir apačia: 150 ° C be ventiliatoriaus arba 140 ° C su ventiliatoriumi).
7.
Paskleiskite moliūgo mišinį ant pagrindo ir kepkite pyragą orkaitėje vidurinėje lentynoje maždaug 50 minučių. Iškepus, palikite atvėsti.
Patarimai:
Jei pyrago paviršius pasidaro per daug rudas, anksčiau nei pasibaigs kepimo laikas, pyragą užklokite kepimo popieriumi.
AUTORIUS: Dr. Oetker
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Diana
2021-11-18 19:17
Kepiau. Įdėjau dėl saldumo cukraus į molūgų masę. Skanus gavosi. Tik reikėtų žinoti, kad apatinė dalis linkusi degti, todėl kepti reikia trumpiau. ATSAKYTI
Miglė
2021-10-29 14:05
Lengva pagamint, bet man smarkiai pritrūko saldumo, skonių įvairovės. Rekomenduoju naudoti daugiau cukraus (nei agava, nei klevai neturi tiek saldumo, o jų kiekio didinimas labai atskies jogurtinę-moliūginę masę). ATSAKYTI
Diana
2021-11-18 19:19
Aš įdėjau papildomai cukraus į moliūgų masę. Tik apatinė dalis sudegė. Man atrodo, kad valanos kepimui per daug. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital