Moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Moliūgų pyragas
Autorius apie receptą: Moliūgų pyragas atrodo labai elegantiškas! Tiesą sakant, pyragas, jo konsistencija mane tikrai nustebino. Skonis šiek tiek panašus į sūrio pyragą, tobulas rudens šauklys! Moliūgų pyragas atrodo labai elegantiškas! Tiesą sakant, pyragas, jo konsistencija mane tikrai nustebino. Skonis šiek tiek panašus į sūrio pyragą, tobulas rudens šauklys! Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 ir 1/5 kilogramo moliūgų tyrės
260 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
170 gramų cukraus
100 gramų graikiško jogurto (kambario temperatūros)
100 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas apelsinų (sulčių, kambario temperatūros)
30 gramų vanilinio cukraus
2 šaukštai apelsino žievelės (tarkuotos)
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
100 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgų pyragą ruošiame moliūgų tyrės pagrindu. Moliūgą (svoris apie 1,4 kg) nuplaukite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais – nėra prasmės jo lupti, nes iškepę tai padarysite lengvai. Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 22–25 minutes 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Šiek tiek atvėsiname ir nulupame.
2.
Į šiek tiek atvėsusį, bet dar šiltą moliūgą sudėkite minkštą sviestą. Sutrinkite. Tyrė išeis gana tiršta. Palikite visiškai atvėsti.
3.
Kambario temperatūros kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Sudėkite kambario temperatūros jogurtą, suberkite miltus, apelsinų žievelę, supilkite apelsinų sultis, sumaišykite. Sudėkite moliūgo tyrę, švelniai sumaišykite šluotele.
4.
Formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
5.
Kepkite 45 minutes 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6.
Kremui baltą šokoladą ištirpinkite.
7.
Nedideliame dubenyje sumaišykite kambario temperatūros maskarponės sūrį su tirpintu šokoladu.
8.
Atvėsusį moliūgų pyragą papuoškite kremu.
Patarimai:
Kepimo forma 22-24 cm skersmens.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital