Minkšti grietiniečiai pagal Audronę

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Grietiniečiai
Grietiniečiai
Grietiniečiai
Grietiniečiai
Autorius apie receptą: Kaip senai mano planuose buvo prikepti grietiniečių. Jų skonį pamenu dar nuo mokyklos laikų. Ir pagaliau atėjo laikas jiems... grietiniečiams. Recepto tikslaus nežinojau, tad Kaip senai mano planuose buvo prikepti grietiniečių. Jų skonį pamenu dar nuo mokyklos laikų. Ir pagaliau atėjo laikas jiems... grietiniečiams. Recepto tikslaus nežinojau, tad į pagalbą "atėjo" visagalis, visažinis Google. Grietiniečiai gavosi išties labai labai skanūs. O dabar skubu surašyti receptuką. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
130 gramų cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų varškės 9%
5 šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papildomai:
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
pagal poreikį kvietinių miltų (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir išmaišyti elektriniu plaktuvu.
2.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinį, išplakti ir supilti plakinį į dubenį su sviestu, sudėti grietinę, įberti druskos ir išmaišyti.
3.
Į dubenį su paruošta mase įsijoti miltus, kepimo miltelius, suberti vanilinį cukrų ir mentele išmaišyti. Tešla šiek tiek lipo prie rankų, bet papildomai miltų daugiau nebėriau.
4.
Įdarui į dubenį sudėti varškę, įberti cukraus, miltų, vanilinio cukraus, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.
5.
Stalviršį pabarstyti miltais, dėti paruoštą tešlą ir kočioti 1 - 1.5 cm storio (plonai kočioti nereikia) lakštą. Išspausti 9 cm skersmens apskritimus.
6.
Į kiekvieną paruoštą paplotėlį dėti paruošto įdaro, užlenkti, prispausti ar kaip kitaip užspausti pyragėlių kraštų nereikia.
7.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti, plakiniu aptepti paruoštus pyragėlius.
8.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus pyragėlius ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 18 - 20 minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vilija
2024-01-26 11:54
Varškės tikrai daugiau, aš sudedu apie 450g, o cukraus mažiau, skanūs labai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital