Minkštas tortas su jogurtiniu kremu

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Minkštas tortas su jogurtiniu kremu
Minkštas tortas su jogurtiniu kremu
Minkštas tortas su jogurtiniu kremu
Minkštas tortas su jogurtiniu kremu
Autorius apie receptą: Nors sesuo sakė, kad jis atrodo kaip ,,vestuvinis'' , jis labai lengvai pagaminamas, dar lengviau suvalgomas, mat neapsunkina skrandžio - dėka to, kad jokio sviesto nenaudota, cukraus Nors sesuo sakė, kad jis atrodo kaip ,,vestuvinis'' , jis labai lengvai pagaminamas, dar lengviau suvalgomas, mat neapsunkina skrandžio - dėka to, kad jokio sviesto nenaudota, cukraus nedaug dėjau, grietinėlė liesesnė ir susiplakė, ir tiko netgi papuošimams, sumaišyta su jogurtu. O ir neištižo, mat želė prilaiko. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
70 gramų kvietinių miltų
70 gramų cukraus
30 gramų kakavos
30 gramų vanilinio cukraus
20 gramų bulvių krakmolo
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų grietinėlės (30 proc.)
500 gramų graikiško jogurto
150 gramų cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
30 gramų vanilinio cukraus
20 gramų želatinos
Įdarui:
500 gramų uogų (braškių, šilauogių, vynuogių, serbentų)
Papuošimui:
250 gramų grietinėlės (30 proc.)
250 gramų graikiško jogurto
100 gramų cukraus pudros
30 gramų vanilinio cukraus
10 gramų želatinos
1 pundelis mėtų
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius labai gerai kartu su cukrumi, druska ir 30 g vanilinio cukraus išplakti iki purios, baltos masės. Aš tai darai plaktuvu, bet užtrunka ilgokai, kol masė tampa labai tiršta, net blizgi. Įsijoti, maišant, miltų, kakavos ir krakmolo mišinį, išmaišyti. Pilti tešlą į sviestu išteptą formą.
2.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., patikrinat smeigtuku - jei įbestas į biskvitą ir ištrauktas, liko sausas, reiškia iškepė. Jei aplipęs tešla, kepti dar 5 min ir vėl tikrinti.
3.
Palaikyti biskvitą kažkiek praviroje orkaitėje, po to gerai atvėsintą perpjauti į 2 dalis.
4.
Kremui želatina užpilti 50 ml šalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusia reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėjau ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinau (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikau atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
5.
Grietinėlę suplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Sumaišyti su jogurtu. Po to įmaišyti citrinos sulčių ir maišant, plona srovele supilti želatiną. Želatiną geriau įmaišyti į mažesnį kiekį kremo, o paskui sumaišyti su visa mase - turi jaustis glotnumas, jokių kruopelių.
6.
Pilti kremo sluoksnį ant lakšto, įtiesto į formą, pateptą baltu kremu, uždėti uogų šviežių, vėl kremo, vėl dėti biskvitą, vėl kremo. Padėti nakčiai į šaldytuvą.
7.
Papuošimui kremą puošimui aš gaminausi atskirai, man taip patikimiau. Želatina užpilti 20 ml šalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusia reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėjau ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinau (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikau atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
8.
Grietinėlę suplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Sumaišyti su jogurtu. Aš dar paskaninau žiupsneliu sausos citrinos rūgšties. Įmaišiau želatiną.
9.
Tuomet išimti tortą iš formos ir puošti, kaip leidžia fantazija - kremu ir uogomis, mėta.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital