1.
Kiaušinius labai gerai kartu su cukrumi, druska ir 30 g vanilinio cukraus išplakti iki purios, baltos masės. Aš tai darai plaktuvu, bet užtrunka ilgokai, kol masė tampa labai tiršta, net blizgi. Įsijoti, maišant, miltų, kakavos ir krakmolo mišinį, išmaišyti. Pilti tešlą į sviestu išteptą formą.
2.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., patikrinat smeigtuku - jei įbestas į biskvitą ir ištrauktas, liko sausas, reiškia iškepė. Jei aplipęs tešla, kepti dar 5 min ir vėl tikrinti.
3.
Palaikyti biskvitą kažkiek praviroje orkaitėje, po to gerai atvėsintą perpjauti į 2 dalis.
4.
Kremui želatina užpilti 50 ml šalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusia reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėjau ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinau (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikau atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
5.
Grietinėlę suplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Sumaišyti su jogurtu. Po to įmaišyti citrinos sulčių ir maišant, plona srovele supilti želatiną. Želatiną geriau įmaišyti į mažesnį kiekį kremo, o paskui sumaišyti su visa mase - turi jaustis glotnumas, jokių kruopelių.
6.
Pilti kremo sluoksnį ant lakšto, įtiesto į formą, pateptą baltu kremu, uždėti uogų šviežių, vėl kremo, vėl dėti biskvitą, vėl kremo. Padėti nakčiai į šaldytuvą.
7.
Papuošimui kremą puošimui aš gaminausi atskirai, man taip patikimiau. Želatina užpilti 20 ml šalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusia reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėjau ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinau (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikau atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
8.
Grietinėlę suplakti su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Sumaišyti su jogurtu. Aš dar paskaninau žiupsneliu sausos citrinos rūgšties. Įmaišiau želatiną.
9.
Tuomet išimti tortą iš formos ir puošti, kaip leidžia fantazija - kremu ir uogomis, mėta.