Minkštas kugelis su raugintų agurkų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Minkštas kugelis su raugintų agurkų padažu
Autorius apie receptą: Šį kugelio receptą nusižiūrėjau iš vienos laidos. Labai suintrigavo keistas padažas su raugintais agurkais. Atrodė, kad tai tikrai visai ne baikerių maistas. Padažas gal Šį kugelio receptą nusižiūrėjau iš vienos laidos. Labai suintrigavo keistas padažas su raugintais agurkais. Atrodė, kad tai tikrai visai ne baikerių maistas. Padažas gal kokiems sveikuoliams tinkantis, o ne rimtiems vyrams važinėjančiais rimtais motociklais. Neištvėriau nepabandžiusi to kugelio, ir to keistojo jų padažo. Kadangi kugelį su kefyru (vietoje verdančio pieno) esu svečiuose valgiusi, tai nebijojau kepti. O va su padažu apsidraudžiau. Padariau dar ir įprastą mums grybų grietinės padažą. Ir dar padažą tinkantį vaikams su obuoliais ir grietine. Kugelis tikrai skanus. O jų tas raugintų agurkų ir grietinės padažas yra vertas didžiausių liaupsių. Nesu aš raugintų agurkų mėgėja, bet padažas vertas 100 balų. Net tas mano grybų- grietinės padažas nublanko. Va, taip ir būna… Manau, kad šis padažas ne tik prie kugelio, bet ir prie bulvinių blynų tiks. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių (apytikriai)
250 gramų kefyro (riebaus)
150 gramų lašinukų (maltų, tinka pažandės arba šoninės)
2 vienetai kiaušinių
65 gramai varškės
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
2 vienetai raugintų agurkų (stipriai įrūgusių, nedidelių)
4 šaukštai grietinės
1 saujelė krapų (šviežių)
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kugeliui į dubenį dėti varškę, lašinukus, pilti kefyrą, išmaišyti. Į tą patį dubenį sudėti tarkuotas bulves ir svogūną.
2.
Į dubenį su mase įmušti kiaušinus, berti druską, pipirus, pradėti plakti su šakute, o vėliau gerai visą tarkių masę išmaišyti šaukštu.
3.
Kepimo indą ištepti su riebalais ir supilti paruoštą masė.
4.
Kepkite įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Vėliau kaitrą sumažinti iki 180 laipsnių ir kepti dar apie 1 valandą. Ar kugelis iškepęs patikrinti šakute arba mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, neturi būti permirkęs mase.
5.
Padažui smulkiai supjaustyti agurkus, dėti į indelį. Į indelį su agurkais įspausti česnaką, berti smulkintus krapus, dėti grietinę ir išmaišyti.
6.
Iškepusį kugelį patiekti su paruoštu padažu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital