Mini galetos su varškės kremu ir vaisiais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mini galetos su varškės kremu ir vaisiais
Mini galetos su varškės kremu ir vaisiais
Mini galetos su varškės kremu ir vaisiais
Mini galetos su varškės kremu ir vaisiais
Autorius apie receptą: Galeta – tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, ruošiamas iš sluoksniuotos ar trapios tešlos pagrindo ir įvairių saldžių arba nesaldžių įdarų. Elegantiškas ir Galeta – tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, ruošiamas iš sluoksniuotos ar trapios tešlos pagrindo ir įvairių saldžių arba nesaldžių įdarų. Elegantiškas ir lengvas, žavus ir gundančiai skambantis – štai toks yra žodis „galeta“ (prancūzų k. „galette“). (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
355 gramai kvietinių miltų
295 gramai sviesto (šalto)
1/3 stiklinės vandens (šalto)
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
250 gramų varškės 9%
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilės
Įdarui:
pagal poreikį konservuotų vaisių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
Patiekiant:
pagal poreikį medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai virtuviniame kombaine sujunkite druską, miltus ir sviestą iki trupinių konsistencijos, tada įpilkite vandenį ir vėl junkite kombainą, kol nesusiformuos tešlos kamuolys. Tešla išimkite ir dar paminkykite šiek tiek rankomis iki vientisos konsistencijos. Apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą maždaug 30-40 min.
2.
Kremui sumaišykite varškę, vanilę, kiaušinį ir cukrų, gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
3.
Vaisius supjaustykite gražiais griežinėliais.
4.
Atvėsusią tešlą padalinkite į 6 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į apskritimą maždaug 3 mm storio. Dėkite varškės kremą, palikdami apie 2-3 cm laisvų kraštų, vaisius ir užlenkite kraštus į viršų suformuodami galeta. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5.
Aptepimui išplakite kiaušinį ir aptepkite tešlos kraštus kiaušinio plakiniu. Apibarstykite sezamo sėklomis.
6.
Kepkite galetas iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min.
7.
Patiekite aplietas medumi ar sirupu.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital