Mielinis vyniotinis su aguonomis ir bananais

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Mielinis vyniotinis su aguonomis ir bananais
Autorius apie receptą: Kepti šį vyniotinį mane išmokė mano anyta prieš daugelį metų. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeis du dideli vyniotiniai. Įdarą galima keisti į kokį tik norite: Kepti šį vyniotinį mane išmokė mano anyta prieš daugelį metų. Iš nurodyto ingredientų kiekio išeis du dideli vyniotiniai. Įdarą galima keisti į kokį tik norite: uogienės, varškės, kokosų ir kt. (...daugiau) Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
200 gramų kepinių margarino (arba minkšto sviesto)
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių (+1 aptepimui)
2 šaukštai cukraus
15 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 vienetai bananų (gerai prinokusių)
200 gramų maltų aguonų
50 gramų džiovintų spanguolių (išmirkytų)
2 šaukštai skysto medaus (nebūtina)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną truputį pašildykite (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų), suberkite mieles ir cukrų, kad mielės ištirptų ir susidarytų putos (suaktyvėtų).
2.
Į dubenį suberkite miltus, druską, sudėkite margariną (sviestą), įmuškite 2 kiaušinius, supilkite pieną su mielėmis. Rankomis arba plakikliu išminkykite tešlą. Jeigu tešla labai limpa prie rankų, dėkite dar šaukštą miltų (arba kiek reikia, tešla neturi būti kieta). Išminkę, palikite bent 15 min. pailsėti.
3.
Įdarui sutrinkite bananus, sudėkite aguonas, mirkytas džiovintas spanguoles ir, jeigu reikia daugiau saldumo, dėkite medaus ar kito saldiklio.
4.
Aptepimui išplakite kiaušinį.
5.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočioti norimo ilgio ir storio stačiakampius, ant jų dėti įdarą, susukti į vyniotinį. Dėti abu vyniotinius į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikti kilti bent 30 min. Tada aptepti kiaušinio plakiniu.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra.
AUTORIUS: Viktorija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Virginia Sidlauskiene
2022-12-17 16:38
Vakar kepiau ne vyniotinius, bet bandeles, gavosi viskas ok, bet sekantį kartą cukraus dėsiu vienu šaukštu daugiau, ir į tešlą vanilijos. ATSAKYTI
Rima
2022-12-15 14:04
Ar sviestas minkštas ar tirpintas ATSAKYTI
Andželika
2020-07-18 13:23
Labai skanus ir lengvai pagaminamas vyniotinis ATSAKYTI
Gerda
2020-07-18 13:10
Labai skanus, mano šeimos vienas mėgstamiausių ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital