Mielinis pyragas su aguonomis ir šokoladu

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mielinis pyragas su aguonomis ir šokoladu
Mielinis pyragas su aguonomis ir šokoladu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
750 mililitrų pieno
400 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
60 gramų sviesto (ištirpinto)
2 vienetai kiaušinių trynių
25 gramai šlapių mielių
4 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
150 gramų aguonų
150 gramų šokolado (ištirpinto)
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių (išplakto)
80 gramų maltų migdolų
25 gramai sviesto (ištirpinto)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
150 gramų juodojo šokolado
5 šaukštai grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aguonas suberkite į dubenį, užpilkite 250 ml karšto vandens ir palikite brinkti 1 valandą.
2.
Tešlai dideliame dubenyje išmaišykite mieles, 2 šaukštus cukraus ir drungną pieną. Supilkite į šį mišinį pusę miltų ir viską gerai išmaišę palikite kilti 2–3 val.
3.
Tada įmaišykite iki purumo su druska ir likusiu cukrumi išplaktus trynius, sviestą ir likusius miltus.
4.
Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio.
5.
Aguonas nusunkite ir dubenyje išmaišykite su likusiais įdaro produktais, užtepkite ant iškočiotos tešlos ir suvyniokite ją į vyniotinį. Padėkite ant kepimo popieriaus siūle žemyn, perpjaukite vyniotinį pusiau ir dar 1 val. palikite kilti.
6.
Tada abi vyniotinio dalis susukite kaip pynę ir įdėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C laipsnių temperatūros orkaitėje 45–50 min.
7.
Juodąjį šokoladą ištirpinkite su grietinėle, atvėsinkite ir užpilkite ant atvėsusio kepinio.
AUTORIUS: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital