Pašildykite pieną, kad būtų truputi šiltesnis nei kūno temperatūros. Ant sausų mielių užpilkite pieną ir sumaišykite, kad ištirptų. Leiskite mielėms šiek tiek pabūti dubenėlyje, kol po truputį atsiranda putos (Jei gaminate su šviežiomis mielėmis, jas ištrinkite su keletu šaukštų šilto pieno ir puse šaukštelio cukraus, leiskite pastovėti, kol pradės putoti.)
Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.
Pieną sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais.
Kai mielės jau pradeda veikti, tai yra burbuliuoti, pasidengia balsva putele ir skleidžia mielių kvapą, jas supilkite į pieną su cukrumi, išmaišykite. Tada suberkite miltus ir išmaišykite. Dubenį su tiršta (bet ne per tiršta!) tešla uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai bent 1 valandai (jeigu namuose šalta, įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių ir įdėkite dubenį su tešla.)
Išlydykite sviestą. Kepimo miltelius ištirpdykite poroje šaukštų pieno ir sumaišykite su sviestu.
Sviesto ir pieno mišinį pilkite ant pakilusios tešlos ir maišykite. Palikite tešlą šiltai pastovėti dar maždaug pusvalandį.
Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)