Mielinės spurgos "Žiedeliai"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Mielinės spurgos "Žiedeliai"
Autorius apie receptą: Manau, kad retas prisipažintų, kad nemėgsta šio nuodėmingo deserto, bet kartais galima save palepinti. Skanios, minkštutės spurgos. Receptą radau tinklaraštyje Christina's Manau, kad retas prisipažintų, kad nemėgsta šio nuodėmingo deserto, bet kartais galima save palepinti. Skanios, minkštutės spurgos. Receptą radau tinklaraštyje Christina's Cucina. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 25-27 spurgas. (...daugiau) Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
500 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų kefyro (kambario temperatūros, riebesnio)
90 mililitrų vandens (šilto)
1 vienetas kiaušinių (kambario temperatūros)
50 gramų sviesto (tirpinto)
50 gramų cukraus
1.5 šaukštelio sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį (užlašinus ant rankos turi jaustis šiluma, bet neturi deginti) suberti mieles ir šiek tiek cukraus (iš tų pačių 50 g), palikti keletui minučių pastovėti, kad mielės pradėtų veikti.
2.
Į dubenį berti miltus (visų iškart neberti, jeigu truks, minkant tešlą, įberti dar), cukrų, druską ir išmaišyti.
3.
Kiaušinį lengvai išplakti.
4.
Į miltų mišinį supilti kambario temperatūros kefyrą, kambario temperatūros išplaktą kiaušinį, lydytą sviestą, vandenį su mielėmis ir išminkyti tešlą. Jeigu tešla per daug lipni atrodo - įberti dar šiek tiek miltų. Uždengti ir palikti tešlą pakilti, kol kiekis beveik padvigubės.
5.
Iškočioti maždaug 6-7 mm storio lakštą, išpjauti spurgas ir palikti dar maždaug 20 min pastovėti.
6.
Įkaitinti aliejų, kepti, kol gražiai paruduos. Išimti ir sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
7.
Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital