Mielinis pyragas su cinamonu

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mielinis pyragas su cinamonu
Autorius apie receptą: Rudens savaitgaliui - kvapnus cinamoninis pyragas, suburti šeimą prie bendro stalo šiltam pokalbiui. Rudens savaitgaliui - kvapnus cinamoninis pyragas, suburti šeimą prie bendro stalo šiltam pokalbiui. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno
100 gramų cukraus
50 gramų sviesto
25 gramai sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
Aptepimui:
150 gramų sviesto
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas malto cinamono
Glajui:
3/4 stiklinės cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildome iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų), suberiame mieles ir paliekame 15min.
2.
Sviestą ištirpiname.
3.
Miltus persijojame. Į miltus beriame druską ir cukrų, pilame sviestą ir ištirpintas piene mieles. Užminkome tešlą. Tešlą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltai kilti apie 1 val.
4.
Aptepimui ištirpiname sviestą, suberiame cukrų ir cinamoną, viską sumaišome.
5.
Iš pakilusios tešlos formuojame nedidelio dydžio kamuoliukus.
6.
Tešlos kamuoliukus merkiame į sviesto bei cukraus ir cinamono masę, gerai iš visų pusių apvoliojame ir dedame ratu (vienas šalia kito, glaudžiai) į apskritą, išardomą kepimo formą (apie 23cm skersmens). Užpildome visą dugną. Ant viršaus nedėkite tešlos kamuoliukų, jei Jums liko tešlos, tai tiesiog atskirai galite ją iškepti. Sudėliojus pyragą, uždengiame jį rankšluosčiu ir paliekame dar 30 min.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
8.
Galite papuošti glajumi jau paruoštu pirktiniu arba pagaminkite patys: 3/4 stiklinės cukraus pudros gerai sumaišykite su 2 šaukštais citrinų sulčių.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital