Mielinės bandelės su varške ir aguonomis

AUTORIUS:
Edita Guščienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Mielinės bandelės su varške ir aguonomis
Mielinės bandelės su varške ir aguonomis
Mielinės bandelės su varške ir aguonomis
Mielinės bandelės su varške ir aguonomis
Mielinės bandelės su varške ir aguonomis
Mielinės bandelės su varške ir aguonomis
Mielinės bandelės su varške ir aguonomis
Mielinės bandelės su varške ir aguonomis
Mielinės bandelės su varške ir aguonomis
Autorius apie receptą: Šiandien atnešu jums saldžiųjų bandelių receptą, kilusiąs tiesiai iš mano vaikystės. Labai džiaugiuosi galėdama pasidalinti šiuo receptu. Šiandien atnešu jums saldžiųjų bandelių receptą, kilusiąs tiesiai iš mano vaikystės. Labai džiaugiuosi galėdama pasidalinti šiuo receptu. Edita Guščienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno (šilto)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (tirpinto)
80 gramų cukraus
30 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 gramų varškės
120 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 šaukštai krakmolo
Įdarui:
100 gramų maltų aguonų
1 šlakelis pieno
2 šaukštai cukraus
Aptepimui:
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame tešlą. Miltus persijoti, jų viduryje padaryti duobutę, supilti pusę (125 ml) šilto pieno, kelis šaukštelius cukraus bei trupintas mieles, išmaišyti iki grietinės tirštumo mas4s ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų (suputotų mielės).
2.
Kai mielės suaktyvės, supilti likusį pieną, cukrų, paplaktą kiaušinį, tirpintą sviestą bei druską. Užminkyti tešlą. Iš pradžių tešla lips prie rankų, bet toliau minkant, tešla darysis elastinga ir glotni.
3.
Iš tešlos suformuokite rutuliuką, dėkite į dubenį, uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų ir masė padvigubėtų kelis kartus.
4.
Varškės kremui dubenyje išmaišykite varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tryniais, krakmolu.
5.
Pakilusią tešlą padalykite į 20 gabalėlių, suformuokite rutuliukus. Truputį paplokite ir apvaliu daiktu įspauskite duobutes. Dėkite į skardą išklota kepimo popieriumi. Į vidurį dėkite kelis šaukštelius varškės masės.
6.
Palikite 15 min. bandeles, kad dar pakiltų. Tuo tarpu sumaišykite maltas aguonas su cukrumi ir šlakeliu pieno. Uždėkite po šaukštelį aguonų masės ant varškės.
7.
Bandelių kraštams aptepti į dubenį sudėti trynius, supilti pieną ir išplakti. Aptepti kraštus.
8.
Bandeles kepkite įkaitintoje iki 180 C orkaitėje apie 20 min. Belieka pasidaryti arbatos arba prisipilti stiklinės pieno ir kantriai laukti kol iškeps.
AUTORIUS: Edita Guščienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital