Mielinė kūčiukų tešla

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Tešla kūčiukams
Autorius apie receptą: Kūčiukus namie paruošti visiškai nesudėtinga, o ir nereikės ilgai sukiotis virtuvėje. Pagal šį receptą paruošti kūčiukai yra į mikštesnę pusę. Jei norite labai Kūčiukus namie paruošti visiškai nesudėtinga, o ir nereikės ilgai sukiotis virtuvėje. Pagal šį receptą paruošti kūčiukai yra į mikštesnę pusę. Jei norite labai minkštų, neleiskite jiems per daug suskrusti kepant - kepkite tik iki lengvai pagels. (...daugiau) Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 mililitrų vandens (šilto)
60 mililitrų aliejaus
40 gramų cukraus
15 gramų šlapių mielių (arba 5 g sausų)
2 šaukštai aguonų
2.5 gramo druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį pilti vandenį, dėti mieles, berti cukrų ir išmaišyti. Palaikyti šiltai apie 10-15 minučių, kad mielės aktyvuotųsi.
2.
Į dubenį su mielėmis supilti aliejų, įberti druskos, aguonas ir išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus ir užminkyti tešlą. Miltų dėkite tiek, kad užminkyta tešla būtų minkšta, elastinga, gali būti šiek tiek lipti (labai lengvai), jokiu būdu ne kieta. Jei miltų įdėjote per daug ir tešla atrodo kietoka, įpilkite dar šiek tiek vandens.
3.
Paruoštą tešlą suspausti į kamuolį, jo paviršių patepti aliejumi. Dubenį su tešla uždengti virtuviniu rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje 1.5 - 2 valandoms, jog tūris padvigubėtų.
4.
Kai tešla pakils, orkaitę įjungti kaisti iki 180 C.
5.
Imti po gabalėlį tešlos ir tarp rankų formuoti ne storesnius nei piršto storio volelius. Juos dėti ant miltuoto paviršiaus supjaustyti nedideliais kūčiukų gabalėliais.
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti kūčiukus ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 15 minučių iki kūčiukai bus gražiai auksinės spalvos.
Patarimai:
Miltai. Kūčiukams, kaip ir kitiems mielinės tešlos gaminiams, labiausiai tinka paprasti aukščiausios rūšies miltai (550C arba 550D). Nenaudokite jiems miltų, skirtų kepiniams, kaip kad Ekstra ar Karališki.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Danute
2023-12-13 15:12
Per daug kils ATSAKYTI
Liutikas
2022-12-22 15:27
Kodėl nedėti ekstra miltų? ATSAKYTI
Justė
2022-12-22 15:37
Nes jie labiau skirti biskvitams ir keksams, kadangi jie turi mažiau glitimo. O kūčiukams reikia miltų, kurie kepinius darytų tvirtesnius. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital