Autorius apie receptą:
Naminis mėtų sirupas labai tinka konditeriniams gaminiams, kokteiliams ar tiesiog į arbatą!
Naminis mėtų sirupas labai tinka konditeriniams gaminiams, kokteiliams ar tiesiog į arbatą!
Dalia
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
cukraus
1 litras
vandens
300 gramų
mėtų
(šviežių)
2 vienetai
citrinų
(didesnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Citrinas supjaustyti (su žievele) ir išspausti iš jų sultis. Išspatas sultis ir pačias citrinas dėti į puodą ir kaitinti ant nedidelės ugnies apie 10 minučių.
2.
Tada suberti susmulkintas mėtas, užvirti. Puodą nuimti nuo ugnies, uždengti dangčiu ir palikti viską parai pastovėti, kad pritrauktų.
3.
Kitą dieną masę kruopščiai nusunkti ir perkošti per sietelį. Į skystį įberti cukraus, įpilti vandens ir virti ant nedidelės ugnies kaip cukraus sirupą apie 30 minučių (gali reikėti ir ilgiau ar trumpiau priklausomai nuo puodo dydžio, žiūrėkite pagal sirupo konsistenciją).
4.
Karštą sirupą išpilstyti į švarius stiklainius ir užsukti. Laikyti vėsioje patalpoje.
Dėkui,už receptuka,aš papildomai išspaudžiu, dar 1 citrina,kad būtų daugiau sulčių
ATSAKYTI
Gitana
2022-07-24 18:25
oj, netyčia cukrų sudėjau iš karto...
ATSAKYTI
Eglė
2022-07-18 14:05
Kiek cia mazdaug turetu gautis sirupo is normos, apytiksliai?
ATSAKYTI
Aste
2022-07-19 11:45
Man gavosi virš 1 l, pilsčiau į mažus stiklainėlius
ATSAKYTI
Anna
2020-05-24 22:52
Man gavosi skystokas sirupas
Gal netaip ka padariau ar ko per mazai idejau
ATSAKYTI
Agnė
2020-05-25 08:56
Reikėtų gal pavirti truputį ilgiau, bet vėsdamas jis šiek tiek patirštės :)
ATSAKYTI
Ina
2019-07-02 14:14
Na man vien is metu ir citrinu nepasidare nei ka uzvirti, nei ka nusunkti..labai neaiskiai aprasyta..ar tikrai vandeni ir cukru pilt tik kita diena?
ATSAKYTI
Diana
2019-07-03 19:54
Tikrai tik kitą. Aš dariau pernai ir skaniai gavosi. Gal jūsų citrinos buvo mažos? Jeigu mažos, geriau kokias 3 ar net 4 dėti. Kartais dar būna nesultingos citrinos, pasitaiko. O mėtas smulkiai supjaustykite, jos tada sukris gražiai.
ATSAKYTI
Jovita
2017-07-26 18:37
Kas jau virėte sirupą, gal galite paaiškinti - "kaitinti 10 min" - tai reikia leisti užvirti ar ne?
ATSAKYTI
Neringa
2017-07-26 23:10
Kaitinti ant nedidelės ugnies tas 10 min reikėtų, taip kad na beveik virtų, bet taip nesmarkiai, kaip liaudyje sakoma "truputį virsčiotų". Tiesiog jog nugaruotų dalis sulčių, citrinos suminkštėtų ir skoniai susikoncentruotų, bet labai aktyviai ant didelės ugnies virinti nereikia. Labai geras receptukas!
ATSAKYTI
Vaiva
2017-07-20 12:30
Labai skanu ant vanilinių ledų užsipilti
ATSAKYTI
Milda
2017-07-20 10:13
Manau reiks dar gaminti, taip skanu, kad jau stiklainiuką su arbata beveik ir sunaudojom!
ATSAKYTI