Mėtų sirupas žiemai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Mėtų sirupas žiemai
Mėtų sirupas žiemai
Mėtų sirupas žiemai
Autorius apie receptą: Naminis mėtų sirupas labai tinka konditeriniams gaminiams, kokteiliams ar tiesiog į arbatą! Naminis mėtų sirupas labai tinka konditeriniams gaminiams, kokteiliams ar tiesiog į arbatą! Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukraus
1 litras vandens
300 gramų mėtų (šviežių)
2 vienetai citrinų (didesnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Citrinas supjaustyti (su žievele) ir išspausti iš jų sultis. Išspatas sultis ir pačias citrinas dėti į puodą ir kaitinti ant nedidelės ugnies apie 10 minučių.
2.
Tada suberti susmulkintas mėtas, užvirti. Puodą nuimti nuo ugnies, uždengti dangčiu ir palikti viską parai pastovėti, kad pritrauktų.
3.
Kitą dieną masę kruopščiai nusunkti ir perkošti per sietelį. Į skystį įberti cukraus, įpilti vandens ir virti ant nedidelės ugnies kaip cukraus sirupą apie 30 minučių (gali reikėti ir ilgiau ar trumpiau priklausomai nuo puodo dydžio, žiūrėkite pagal sirupo konsistenciją).
4.
Karštą sirupą išpilstyti į švarius stiklainius ir užsukti. Laikyti vėsioje patalpoje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Ina
2019-07-02 14:14
Na man vien is metu ir citrinu nepasidare nei ka uzvirti, nei ka nusunkti..labai neaiskiai aprasyta..ar tikrai vandeni ir cukru pilt tik kita diena? ATSAKYTI
Diana
2019-07-03 19:54
Tikrai tik kitą. Aš dariau pernai ir skaniai gavosi. Gal jūsų citrinos buvo mažos? Jeigu mažos, geriau kokias 3 ar net 4 dėti. Kartais dar būna nesultingos citrinos, pasitaiko. O mėtas smulkiai supjaustykite, jos tada sukris gražiai. ATSAKYTI
Jovita
2017-07-26 18:37
Kas jau virėte sirupą, gal galite paaiškinti - "kaitinti 10 min" - tai reikia leisti užvirti ar ne? ATSAKYTI
Neringa
2017-07-26 23:10
Kaitinti ant nedidelės ugnies tas 10 min reikėtų, taip kad na beveik virtų, bet taip nesmarkiai, kaip liaudyje sakoma "truputį virsčiotų". Tiesiog jog nugaruotų dalis sulčių, citrinos suminkštėtų ir skoniai susikoncentruotų, bet labai aktyviai ant didelės ugnies virinti nereikia. Labai geras receptukas! ATSAKYTI
Vaiva
2017-07-20 12:30
Labai skanu ant vanilinių ledų užsipilti ATSAKYTI
Milda
2017-07-20 10:13
Manau reiks dar gaminti, taip skanu, kad jau stiklainiuką su arbata beveik ir sunaudojom! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital