Mėsos "lazanija" be makaronų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Mėsos "lazanija" be makaronų
Mėsos "lazanija" be makaronų
Mėsos "lazanija" be makaronų
Autorius apie receptą: Ar įmanoma pagaminti lazaniją be makaronų? Taip! Plonai muštos mėsos sluoksniai, pertepti sočiu pupelių-morkų sluoksniu, o visa tai sujungia klasikinis Bešamelio padažas ir Ar įmanoma pagaminti lazaniją be makaronų? Taip! Plonai muštos mėsos sluoksniai, pertepti sočiu pupelių-morkų sluoksniu, o visa tai sujungia klasikinis Bešamelio padažas ir sūris. Skanus ir sotus patiekalas ilgiems rudens vakarams. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
9 vienetai kiaulienos nugarinės (pjausnių, naudojome Krekenavos Grynuoliai)
150 gramų konservuotų pupelių (naudojome baltas)
100 gramų kietojo sūrio
1 vienetas morkų (mažos)
0.5 vieneto svogūnų
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
250 mililitrų pieno
30 gramų sviesto
30 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis malto muskato (nebūtina)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nugarinės pjausnius paploninkite virtuviniu muštuku, kol jų plotas padvigubės. Įtrinkite mėgstamais prieskoniais, druska.
2.
Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas sutarkuokite, sūrį taip pat sutarkuokite.
3.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Pakepinkite svogūną, kai suminkštės, sudėkite morkas, pakepinkite, kol “susileis”.
4.
Nukoškite pupeles ir sudėkite į keptuvę prie morkų. Pagardinkite druska ir pipirais ir pakepkite 1 minutę, lengvai maišant, kol viskas susijungs. Pupeles galima šiek tiek pasmulkinti mentele. Masę atidėkite į dubenį.
5.
Ruošiame baltajį padažą: įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir juos maišant pakepkite 1 minutę. Įpilkite dalį pieno. Išmaišykite iki vientisumo, tuomet vėl įpilkite dalį pieno. Išmaišykite. Ir taip palengva supilkite pieną maišant, kad nesusidarytų gumuliukai. Įberkite truputį druskos ir muskato riešuto.
6.
Sluoksniuojame: kepimo indo dugną patepkite mažu kiekiu baltojo padažu. Išdėliokite tris nugarinės pjausnius vieną šalia kito. Tolygiai paskirstykite pusę daržovių įdaro. Tuomet aptepkite baltuoju padažu. Pabarstykite sūriu. Vėl dėkite tris mėsos pjausnius ir kartokite sluoksniavimą. Pavyks trys mėsos ir du daržovių sluoksniai. Ant viršaus užpilkite tik baltojo padažo ir sūrio.
7.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
8.
Prieš pjaustant, išimkite iš orkaitės ir palikite lazaniją šiek tiek susistovėti ir sustingti.
Patarimai:
Lazaniją pjaustykite kiek pravėsusią, taip bus lengviau, nes patiekalas sustings ir bus tvirtesnis.
Lazanijai kepti naudojome 15x30 cm keraminį indą. Bet galite naudoti stiklinę ar kitokią kepimo formą.
Patogiausia kiaulienos pjausnius ploninti juos įdėjus tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir mušant muštuku. Taip mėsa tampa minkštesnė.
Naudojome kietajį sūrį, bet tiktų ir tarkuotas fermentinis sūris.
RECEPTO DRAUGAS: Krekenavos Grynuoliai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital