Mėsos kukuliai pomidoriniame padaže graikiškai

AUTORIUS:
Jūratė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Jautienos kukuliai pomidorų padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai minkšti ir sultingi, gardūs maltos mėsos kukulaičiai. Graikiškai jie vadinami Soutzoukakia, dažniausiai ruošiami iš jautienos, bet galima maišyti perpus su kiauliena Labai minkšti ir sultingi, gardūs maltos mėsos kukulaičiai. Graikiškai jie vadinami Soutzoukakia, dažniausiai ruošiami iš jautienos, bet galima maišyti perpus su kiauliena ar ruošti vien iš liesesnės kiaulienos. (...daugiau) Jūratė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų konservuotų pomidorų (be odelių)
250 mililitrų vandens
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Kukuliams:
1 kilogramas jautienos faršo (galima maišyto su kiauliena)
2 riekės duonos (+vandens mirkymui)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Duoną užpilti vandeniu, kad apsemtų ir palikti 20 minučių išbrinkti. Lengvai nusunkti, dėti į faršą.
2.
Į faršą įmušti kiaušinius, berti prieskonius, įspausti česnaką, supilti aliejų ir labai gerai ir kruopščiai išminkyti.
3.
Drėgnomis rankomis formuoti pailgus, maždaug piršto ilgio ir trijų pirštų storio kukulaičius.
4.
Į keptuvę pilti tiek aliejaus, kad jos sluoksnis būtų maždaug 2 cm aukščio, įkaitinti. Dėti po kelius kukulius, juos apkepti iš visų pusių, kol apskrus. Apkepusius išimti.
5.
Aliejų iš keptuvės perpilti į puodą, supilti konservuotus pomidorus, pilti vandenį, berti prieskonius ir užvirinti. Sudėti kukulius, sumažinti kaitrą ir patroškinti dar 20 - 30 minučių.
Patarimai:
Valgome su ryžiais, alyvuogėmis ar kitais mėgstamais garnyrais,
AUTORIUS: Jūratė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital