Meksikietiškas kukurūzų pudingas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Meksikietiškas kukurūzų pudingas
Meksikietiškas kukurūzų pudingas
Meksikietiškas kukurūzų pudingas
Meksikietiškas kukurūzų pudingas
Autorius apie receptą: Pudingas iškepa labai minkštas, tačiau pakankamai tvirtas, tirpstantis burnoje, ir visai pamiršite, kad pudingas su kukurūzais, nes jų beveik nesijaučia. Tad jei norite Pudingas iškepa labai minkštas, tačiau pakankamai tvirtas, tirpstantis burnoje, ir visai pamiršite, kad pudingas su kukurūzais, nes jų beveik nesijaučia. Tad jei norite nustebinti šeimyną ar svečius naujais skoniais, iškepkite kukurūzų pudingą, ir garantuoju, kad paklausus iš ko šis pudingas pagamintas, nė vienas neatsakys teisingai. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai kukurūzų burbuolių (galite keisti šaldytais arba konservuotais kukurūzais)
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto
354 mililitrai kondensuoto pieno, nesaldinto
4 vienetai kiaušinių
110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
110 gramų kreminio sūrio (kambario temperatūros)
50 gramų cukraus
0.5 šaukšto kepimo miltelių
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
Pabarstymui:
1.5 šaukšto miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuo kukurūzų burbuolių peiliu nupjauname kukurūzus. Į kokteilinę sudedame kukurūzus, kreminį sūrį, 90 g sviesto , įmušame kiaušinius, supilame nesaldintą kondensuotą pieną, saldintą kondensuotą pieną, vanilės ekstraktą ir plakame ~1 - 2 min, kol kukurūzai susitrina į vientisą masę. Po to tešlą supilame į indą.
2.
Kitame inde sumaišome cukrų su kepimo milteliais ir druska. Tada įmaišome į kukurūzų tešlą. Gerai išmaišome tešlą, kad sausi ingredientai susijungtų su kukurūzų mase.
3.
Kepimo indą labai gerai ištepame likusiais 20 g sviesto, apibarstome formą miltais, kad tolygiai padengtų visą kepimo formos paviršių. Supilame tešlą į formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min – 1 h. Ar pudingas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštukas švarus – tuomet pudingas iškepęs, jei ne, tada dar pakepame šiek tiek ilgiau.
4.
Iškepusį pudingą išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti. Tada su gumine mentele ar peiliu atsargiai „atlipiname“ pudingą nuo kepimo formos kraštų. Ant kepimo formos uždedame lėkštę, pudingą atsargiai apverčiame, truputį padaužome formos dugną, kad pudingas tikrai atšoktų ir atsargiai nuimame kepimo formą. Skanaus!!!
5.
Jei labai nekantraujate paragauti pudingo, tuomet galite išimti iš kepimo formos dar šiltą, tik pudingas bus labai minkštas, tad reikėtų atsargiai išimti. Pudingo kepimui galite naudoti bet kokią mėgstamą kepimo formą ar kepti atskirose, mažose kepimo formelėse. Jei nemėgstate saldžiai, tuomet nedėkite papildomai cukraus, jo užtenka dedant saldų kondensuotą pieną. Galite naudoti ir šaldytus kukurūzus.
Patarimai:
Galite keisti šaldytais arba konservuotais kukurūzais - reikėtų apie 450 gr kukurūzų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Rasa
2017-07-18 19:43
O ar galima naudoti kukurūzų miltus? ATSAKYTI
Vida
2017-07-18 21:10
Šiam receptui vargu, su miltais skonis jau būtų visai kitas ATSAKYTI
Liucija
2017-09-28 03:29
Naudojant kukurūzų miltus gautumėte visiškai kitokią konsistenciją. Geriausia naudoti šviežius arba šaldytus kukurūzus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital