Meduolis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Meduolis
Meduolis
Meduolis
Meduolis
Autorius apie receptą: Gruodį namai prakvimpa skaniausiais meduolių prieskoniais. Tada mintyse suskamba Kalėdinės dainos ir nori nenori šventinė nuotaika pati ima ir susikuria. Dažniau norisi Gruodį namai prakvimpa skaniausiais meduolių prieskoniais. Tada mintyse suskamba Kalėdinės dainos ir nori nenori šventinė nuotaika pati ima ir susikuria. Dažniau norisi uždegti žvakę ar tiesiog ramiai pažiūrėti kalėdinį filmą ir visai nesvarbu, kad jis jau šimtą kartų matytas. Šventines tradicijas mes patys susikuriame ir kartais visai nereikia įmantrybių. Ir tikriausiai net ne kartais, o visada užtenka kelių mažų tradicijų, kurios padaro namus jaukesniais, o šventinį laukimą dar smagesniu. Užtruksite gaminant apie 15 min + 40 min kepimo laikas. Receptą radau kulinarinėje knygoje Romas Gaučas, Biruta Stankevičienė „Močiutės receptai“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų grietinės
250 mililitrų skysto medaus
4 vienetai kiaušinių
140 gramų cukraus
50 mililitrų kefyro
1 šaukštas prieskonių meduoliams
2 šaukšteliai sodos
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Suberiame druską, prieskonius. Supilame skystą medų, jei buvo sukietėjęs - pašildome ir grietinę. Masę gerai išmaišome.
2.
Į kefyrą supilame sodą ir gerai išmaišome. Supilame į kiaušinių plakinį. Gerai išmaišome. Įsijojame miltus.
3.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, o šonus ištepame sviestu. Supilame tešlą.
4.
Kepame 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, sumažiname kaitrą iki 170 C laipsnių ir kepame dar 15 – 20 min. Ar meduolis jau iškepęs tikriname mediniu pagaliuku.
Patarimai:
Kepimo forma 24 – 26 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital