Autorius apie receptą:
Labai skanūs ir ploni medaus torto lakštai. Sutepus juos kremu, bendras torto svoris būna apie 1.5 kilogramo.
Labai skanūs ir ploni medaus torto lakštai. Sutepus juos kremu, bendras torto svoris būna apie 1.5 kilogramo.
Dalia
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų
kvietinių miltų
2 vienetai
kiaušinių
100 gramų
sviesto
100 gramų
medaus
80 gramų
rudojo cukraus
1 šaukštelis
kepimo miltelių
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą su storu dugnu sudėti sviestą, cukrų, medų. Kaitinti ant vidutinės kaitros iki kol pilnai ištirpsta cukrus.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti druską ir išplakti. Plona srovele pilti sviesto masę nuolat maišant konditerine šluotele, kad nesutrauktų kiaušinių. Berti 200 gramų miltų, kepimo miltelius ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Maišant suberti likusius miltus po truputį, nes jei įbersite per daug, tešla bus kieta ir nesikočios. Tešla turi būti elastinga ir blizgi.
3.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą. Lakštų formai naudoju didesnę lėkštutę - ją padedu ant tešlos ir apipjaustau. Man pavyksta paruošti 9 lakštus.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti lakštus, aš kepu iš karto po 4 lakštus ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje iki kol gražiai paruduoja.
5.
Dar ant karšto lakšto dedu mažesnę lėkštutę ir apipjaustau. Kraštelius naudoju trupiniams.