Medaus tortas su varškės kremu

AUTORIUS:
Edita Guščienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Medaus tortas su varškės kremu
Medaus tortas su varškės kremu
Medaus tortas su varškės kremu
Medaus tortas su varškės kremu
Medaus tortas su varškės kremu
Autorius apie receptą: Švelnūs ir kvapnūs medaus tešlos sluoksniai su kreminės varškės-grietinėlės įdaru. Šį ikoninį medaus tortą turi išbandyti bent kartą. Švelnūs ir kvapnūs medaus tešlos sluoksniai su kreminės varškės-grietinėlės įdaru. Šį ikoninį medaus tortą turi išbandyti bent kartą. Edita Guščienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
3 stiklinės miltų
2 stiklinės cukraus
4 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto
10 šaukštų medaus
2 pakeliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis sodos
Kremui:
1 kilogramas varškės
1 litras grietinėlė, 36% riebumo
12 šaukštų cukraus
4 šaukštai citrinų sulčių
1 vienetas citrinos žievelės
3 pakeliai grietinėlės standiklio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į puodą sudėti medų, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir maišant kaitinti, kol cukrus ištirps. Nuimti nuo ugnies, atšaldyti, įmušti kiaušinius, suberti kepimo miltelius ir sodą bei miltus ir išmaišykite tešlą.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
3.
Ant kepimo popieriaus nusipiešti norimo dydžio apskritimus, ant jų formuoti papločius (tešla nekočiojama, tad formuoju šaukštu plonus padus). Man pavyko padaryti 8 papločius.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180° C orkaitėje apie 5 min iki kol gražiai paruduos. Iškeptus lakštus apipjaustome uždėjus norimą formą, o atraižas susmulkiname papuošimui.
5.
Kremui varškę ir 400g grietinėlės suplakame iki kol masė pasidarys kreminė ir standi. Likusią grietinėlę išplakame su 12 šauktų cukraus, citrinos sultimis, citrinos nutarkuota žievele ir grietinėlės standikliu. Tuomet sumaišome su varškės mase. Formuojame tortą dedant paplotį, jį patepant kremu, vėl dedant biskvitą ir t.t. Papuošiame lakšto trupiniais.
Patarimai:
Jei mėgstate drėgnesnius tortus, lakštus sulaistome pasaldinti vandeniu, kava ar arbata.
AUTORIUS: Edita Guščienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital