Medaus tortas su šokoladiniu kremu ir uogiene

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Medaus tortas su šokoladiniu kremu ir uogiene
Medaus tortas su šokoladiniu kremu ir uogiene
Medaus tortas su šokoladiniu kremu ir uogiene
Autorius apie receptą: Labai skanus ir nesunkiai paruošiamas, o koks nuostabus pavyksta. Labai skanus ir nesunkiai paruošiamas, o koks nuostabus pavyksta. Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
350 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų medaus
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
50 gramų kakavos
50 gramų pieno
1.5 šaukštelio sodos (kepimo)
Kremui:
600 gramų kreminio sūrio (kambario temperatūros)
600 gramų grietinėlės, 35% riebumo (kambario temperatūros, + 50 g papildomai)
150 gramų vyšnių uogienės (apytikriai, tinka ir kita rūgštesnė)
100 gramų pieniško šokolado
80 gramų cukraus pudros (dėl saldumo, nebūtina arba kondensuoto pieno)
50 gramų grietinėlės (karštos)
Aptepimui:
150 gramų šokolado
100 gramų grietinėlės
80 gramų sviesto (minkšto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Torto lakštams į dubenį berti miltus ir kakavą, išmaišyti.
2.
Padarome garų vonelę - į puodą pilti šiek tiek vandens ir užvirti.
3.
Į didesnį dubenį pilti pieną, dėti sviestą, medų, berti cukrų ir dėti ant puodo su vandeniu, kad garai viską sušildytų.
4.
Viską maišyti, kol cukrus ir medus ištirps. Tuomet sumažinti kaitrą ir berti kepimo sodą. Masė lengvai suputos, tad visą laiką lengvai maišyti keletą minučių. Puodą nukelti nuo kaitros leisti keletą minučių masei atvėsti.
5.
Į paruoštą masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti po kiekvieno. Suberti miltų ir kakavos mišinį, gerai išmaišyti ir uždengti, laikyti šaldytuve 30 min.
6.
Kremui į dubenį dėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę ir išplakti elektriniu plakikliu iki standumo.
7.
Grietinėlę pašildyti, bet neužvirti.
8.
Šokoladą smulkiai sukapoti, suberti į dubenį su šilta grietinėle ir maišyti iki kol šokoladas ištirps.
9.
Paruoštą grietinėlės ir šokolado masę supilti į kreminio sūrio masę, gerai išmaišyti.
10.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 °C laipsnių temperatūros (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
11.
Šaldytuve pastovėjusią tešlą dėti ant stalviršio. Tešla bus lipni, bet nepadauginkite miltų, ant stalviršio pabarstykite tik tiek, kad padėtų iškočioti lakštą. Tešlą padalinti į 8 - 10 gabaliukų ir iškočioti lakštus.
12.
Kiekvieną lakštą subadyti šakute.
13.
Kepti lakštus iki 180 °C įkaitintos orkaitės viduryje apie 5 min. Svarbu neperkepti. Tuomet apipjauti pagal torto formą (naudojau 22 cm skersmens).
14.
Tortą surinkti į apvalią kepimo formą. Dėti lakštą, kremo sluoksnį, vėl lakštą. Vyšnių uogienę dėti į kas antrą sluoksnį. Tortą laikyti per naktį šaldytuve.
15.
Papuošimui susmulkinti šokoladą, dėti į dubenį. Grietinėlę pašildyti ir supilti į dubenėlį ant šokolado, maišyti iki kol ištirps. Į masę dalimis sudėti sviestą, vėl išmaišyti. Kremą svarbu tepti ant šalto torto.
16.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą 30 - 40 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital