1.
Torto lakštams į dubenį berti miltus ir kakavą, išmaišyti.
2.
Padarome garų vonelę - į puodą pilti šiek tiek vandens ir užvirti.
3.
Į didesnį dubenį pilti pieną, dėti sviestą, medų, berti cukrų ir dėti ant puodo su vandeniu, kad garai viską sušildytų.
4.
Viską maišyti, kol cukrus ir medus ištirps. Tuomet sumažinti kaitrą ir berti kepimo sodą. Masė lengvai suputos, tad visą laiką lengvai maišyti keletą minučių. Puodą nukelti nuo kaitros leisti keletą minučių masei atvėsti.
5.
Į paruoštą masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti po kiekvieno. Suberti miltų ir kakavos mišinį, gerai išmaišyti ir uždengti, laikyti šaldytuve 30 min.
6.
Kremui į dubenį dėti kreminį sūrį, supilti grietinėlę ir išplakti elektriniu plakikliu iki standumo.
7.
Grietinėlę pašildyti, bet neužvirti.
8.
Šokoladą smulkiai sukapoti, suberti į dubenį su šilta grietinėle ir maišyti iki kol šokoladas ištirps.
9.
Paruoštą grietinėlės ir šokolado masę supilti į kreminio sūrio masę, gerai išmaišyti.
10.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 °C laipsnių temperatūros (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
11.
Šaldytuve pastovėjusią tešlą dėti ant stalviršio. Tešla bus lipni, bet nepadauginkite miltų, ant stalviršio pabarstykite tik tiek, kad padėtų iškočioti lakštą. Tešlą padalinti į 8 - 10 gabaliukų ir iškočioti lakštus.
12.
Kiekvieną lakštą subadyti šakute.
13.
Kepti lakštus iki 180 °C įkaitintos orkaitės viduryje apie 5 min. Svarbu neperkepti. Tuomet apipjauti pagal torto formą (naudojau 22 cm skersmens).
14.
Tortą surinkti į apvalią kepimo formą. Dėti lakštą, kremo sluoksnį, vėl lakštą. Vyšnių uogienę dėti į kas antrą sluoksnį. Tortą laikyti per naktį šaldytuve.
15.
Papuošimui susmulkinti šokoladą, dėti į dubenį. Grietinėlę pašildyti ir supilti į dubenėlį ant šokolado, maišyti iki kol ištirps. Į masę dalimis sudėti sviestą, vėl išmaišyti. Kremą svarbu tepti ant šalto torto.
16.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą 30 - 40 minučių.