1.
Į puodą dėti sviestą, medų, suberti cukrų. Viską kaitinti iki kol cukrus ištirps. Tuomet nuimti puodą nuo kaitros ir palikti masę atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, gerai išplakti.
3.
Į puodą su paruošta ir atvėsusia mase įdėti grietinę, suplaktus kiaušinius. Išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais, įberti druskos ir gerai išmaišyti.
4.
Paruoštą tešlos masę padalinti į 8 lygias dalis, kiekvieną gabaliuką suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 - 40 minučių.
5.
Patiesti kepimo popierių ant stalo ir kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti maždaug iki 26 cm skersmens.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 5 - 7 minutes, lakštai iškepa greitai.
7.
Kai lakštai iškepa, ant jų dėti tortinę (naudojau 24 cm skersmens), kurioje bus ruošiamas tortas ir apipjaustyti lakštus pagal tortinės didį. Nupjautus kraštus palikti trupinių gaminimui.
8.
Sirupui paruošti į puodelį įpilti vandens, suberti cukrų, įpilti citrinos sulčių ir gerai išmaišyti.
9.
Į dubenį sudėti grietinę, berti cukrų, vanilinį cukrų, įpilti citrinos sulčių, išmaišyti.
10.
Į dubenį pilti grietinėlę ir suplakti iki standžių putų. Apverstame dubenyje ji turi laikytis ir neprarasti formos. Tuomet įmaišyti grietinės masę.
11.
Į tortinę su nusegamu žiedu dėti lakštą, sutepti sirupu, dėti kremo, vėl dėti lakštą, aplaistyti sirupu, dėti kremą ir taip kartoti iki kol bus sutepti visi lakštai. Viršutinį lakštą taip pat sutepti kremu.
12.
Surinktą tortą uždengti maistine plėvelę ir dėti į šaldytuvą porai valandų sutvirtėti.
13.
Likusius torto lakšto gabaliukus susmulkinti smulkintuvu ir jais apibarstyti torto viršų ir šonus. Puošti braškėmis arba kitomis uogomis ar be jų.