Medaus tortas

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Medaus tortas
Autorius apie receptą: Prieš tris dešimtmečius susitelkėme ir drąsiai pasukome istorijos ratą pakeisdami tautos gyvenimą. Su Nepriklausomybės atkūrimo diena, vienybės ir ryžto diena!
O
Prieš tris dešimtmečius susitelkėme ir drąsiai pasukome istorijos ratą pakeisdami tautos gyvenimą. Su Nepriklausomybės atkūrimo diena, vienybės ir ryžto diena!
O šiandien mes kartu su Ukraina ir medaus tortu!
(...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
4 stiklinės kvietinių miltų (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių
9 šaukštai medaus (apytikriai,)
250 gramų cukraus
150 gramų sviesto
1 šlakelis sodos
1 šaukštelis acto
šiek tiek aliejaus (popieriui patepti)
Pertepimui:
1 ir 1/5 kilogramo grietinės, 30% riebumo
2 vienetai citrinų (sulčių)
7 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti gabalėliais.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius ir juos gerai išplakti, suberti cukrų, dėti medų, sviestą. Dubenį įstatyti į karšto vandens vonelę ir masę plakti, kol taps puri ir tiršta. Atvėsinti.
3.
Į atvėsusią masę suberti miltus, nugesintą actu sodą arba kepimo miltelius. Minkyti, kol nelips prie rankų. Tešlą padėti valandai šaltai.
4.
Tešlą padalinti į 10-12 dalių ir ant aliejumi patepto kepimo popieriaus iškočioti į lakštus. Kad lengviau kočioti, kočėlą irgi galima patepti aliejumi. Ant iškočioto blyno uždėti didelę lėkštę ar kvadrato formą ir išpjauti.
5.
Kepti 220-250 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kartu su kepimo popieriumi, kol paruduos. kepa labai greitai - vos kelias minutes. Taip iškepti visus lakštus.
6.
Nuo iškepusio dar karšto lakšto atsargiai nulupti kepimo popierių ir iškart apipjauti kraštelius pagal formą. Nuopjovas ir vieną lakštą sutrupinti papuošimui.
7.
Pertepimui į grietinę supilti citrinų sultis, suberti cukraus pudrą. Gerai išplakti elektriniu plakikliu iki standumo.
8.
Kremu pertepti iškeptus lakštus. Viršų bei torto kraštus taip pat aptepti paruoštu kremu, apibarstyti trupiniais ir palikti vėsiai bent 8 val, o geriausia per naktį, kad susigertų kremas.
9.
Stiklinė 250 ml.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital