1.
Pagrindui paruošti, į dubenį suberti miltus, druską, cinamoną, cukraus pudrą ir išmiašyti. Tuomet į dubenį sudti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, dėti kiaušinių trynius ir rankomis išminkyti minkštą tešlą.
2.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą bent 30 minučių.
3.
Kepimo formą (naudojau 22 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi arba aptepti sviestu ir pabarstyti miltais.
4.
Išimti tešlą iš šaldytuvo ir perkelti ant švaraus, miltais apibarstyto paviršiaus. Iškočioti ir įkloti į kepimo formą taip, kad užklotų kepimo indo dugną ir sieneles. Paspausti delnais ir subadyti tešlą šakute. Ant tešlos ištiesti kepimo popierių ir priberti pupelių arba ryžių.
5.
Pagrindą kepti iki 170 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje (su vėjelio funkcija) 15 minučių.
6.
Tuomet atsargiai išimti kepimo popierių su pupelėmis ar ryžiais ir grąžinti pagrindą kepti dar 10 minučių.
7.
Įdarui paruošti, į prikaistuvį pilti grietinėlę, berti rudąjį cukrų, kukurūzų krakmolą ir druską. Gerai išmaišyti šluotele. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol užvirs. Tada nukelti nuo kaitros.
8.
Į dubenį dėti kiaušinių trynius, lengvai paplakti šluotele. Toliau plakant lėtai supilti truputį grietinėlės mišinio. Tada toliau plakant jau kiek greičiau supilti likusį grietinėlės mišinį, išmaišyti iki vientisos masės.
9.
Į paruoštą masę pilti medų (jei kietas, prieš tai pašildyti) ir vanilės ekstraktą, išmaišyti. Kremą supilti ant iškepusio pagrindo.
10.
Kepti pyragą įkaitintoje iki 190 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 40-45 min arba iki kremas sutvirtės.
11.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros (vėstant kremas sutvirtės).
12.
Atvėsusi padėti į šaldytuvą bent 2-3 valandoms (arba nakčiai).
13.
Patiekiant pyragą galima papuošti spanguolėmis ir rozmarinų šakelėmis, pabarstyti cukraus pudra.