Marmurinis keksas su šokoladu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Marmurinis keksas
Marmurinis keksas
Marmurinis keksas
Marmurinis keksas
Marmurinis keksas
Marmurinis keksas
Autorius apie receptą: Kai Astos tinklaraštyje pamačiau šį įrašą iš karto nusikopijavau sau nuorodą Kai Astos tinklaraštyje pamačiau šį įrašą iš karto nusikopijavau sau nuorodą ir įdėjau į laukiančiųjų sąrašą. Štai ir atėjo šio kekso kepimo laikas. Mums keksas patiko, nei per sausas, nei per šlapias, nei per saldus, jaučiasi lengvas pieninio šokolado atspalvis. Negavo jis mūsų šeimos skaniausio kekso titulo, bet į geriausių penketuką tikrai įrašyčiau. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
210 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
125 mililitrai pieno
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų pieniško šokolado
70 gramų grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Prieš gaminant, išimti sviestą iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje iki kol suminkštės.
2.
Minkšą sviestą dėti į dubenėlį, berti cukrų ir išplakti iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakti. Sudėti grietinę, supilti pusę pieno. Išplakti.
3.
Atskirame dubenyje suberti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską, sumaišyti. Miltų mišinį suberti į sviesto masę ir lengvai išmaišyti, kol neliks sausų miltų. Tešlą padalinti į 2 dalis. Atidėti.
4.
Sulaužyti šokoladą, sudėti į dubenėlį, užpilti likusiu pienu.
5.
Garų vonelėje pašildyti, kol šokoladas ištirps ir tekstūra bus panaši į šokoladinį pieną.
6.
Vieną tešlos dalį dėti į dubenį ir įmaišyti paruoštą šokoladinį pieną.
7.
Kekso formą (naudojau 20x12 cm dydžio) iškloti kepimo popieriumi. Paruoštoje formoje paskirstyti tešlą pakaitomis sluoksniuojant.
8.
Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 160 C laipsnių temperatūros 1 valandą. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
9.
Iškeptą ir atvėsusį keksą galima apibarstyti cukraus pudra ir papuošti uogomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital