Marinuotų daržovių asorti žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Marinuotų daržovių asorti žiemai
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą daržovės pavyksta šiek tiek salstelėjusios ir su maloniai juntama rūgštele. Jei mėgstate vokiškas salotas, tuomet šios taip pat sužavės, nes turi Pagal šį receptą daržovės pavyksta šiek tiek salstelėjusios ir su maloniai juntama rūgštele. Jei mėgstate vokiškas salotas, tuomet šios taip pat sužavės, nes turi panašumų. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas morkų
1 kilogramas paprikos
1 kilogramas svogūnų
1 kilogramas agurkų
Marinatui:
500 mililitrų vyno acto (6 %)
500 mililitrų vandens
400 gramų cukraus
2 šaukštai druskos
8 vienetai pipirų (žirnelių)
8 vienetai kvapiųjų pipirų (žirnelių)
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas ir agurkus pjaustyti griežinėliais, svogūnus mažo dydžio gabaliukais arba į keturias dalis, o paprikas supjaustyti kubeliais ar šiaudeliais. Galima pjaustyti ir kitais norimo dydžio gabaliukus.
2.
Į puodą berti cukrų, druską, pilti vandenį ir užvirti.
3.
Marinatui užvirus pilti aliejų ir dėti morkas. Pavirti jas uždengtame puode 3 minutes, tuomet dėti papriką, pamaišyti ir vėl uždengus puodą virti 4 minutes. Po to sudėti svogūnus, o po 2 minučių agurkus. Viską gerai pamaišyti ir uždengus puodą leisti daržovėms užvirti. Suminkštėjus morkoms ir paprikoms supilti vyno actą.
4.
Į sterilizuotus stiklainius sudėti daržoves ir uždengti steriliu dangteliu. Tuomet sudėti stiklainius dangteliais į apačią, uždengti šiltomis antklodėmis ir palikti iki kol visiškai atvės.
Patarimai:
Stiklainių ir dangtelių sterilizavimas. Stiklainius kruopščiai išplauti sodos tirpalu (šiltame vandenyje ištirpinkite kelis šaukštus valgomosios sodos), išskalauti, kakleliu į apačią sudėti ant švariu rankšluosčiu išklotos kepimo formos. Stiklainius šildyti iki 100°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Dangtelius perlieti verdančiu vandeniu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital