Autorius apie receptą:
Būna, kad grybų tiesiog nėra, o būna, kad kai jau užeini pievą jų – tereikia dalgio. Mūsų makavykų istorija su dalgiu kartojasi kas 2-3 metus, šiemet vėl apturėjome
Būna, kad grybų tiesiog nėra, o būna, kad kai jau užeini pievą jų – tereikia dalgio. Mūsų makavykų istorija su dalgiu kartojasi kas 2-3 metus, šiemet vėl apturėjome malonumą jų prisipjauti. Dalį paruošiau kvapniems pietums, kitus sumarinavau į stiklainius. Taip pat ruošiu ir visus kitus grybus ar jų asorti.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
grybų
100 mililitrų
acto 9%
1 šaukštas
druskos
(be kaupo)
1 šaukštas
cukraus
(su kaupu)
1 šaukštas
prieskonių konservavimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Grybus išvalau ir nuverdu 2 kartus: užpilu šaltu vandeniu, palaukiu, kol užvirs, nukošiu ir vėl šalto vandens į puodą, grybus į jį, užverda, nukošiu. Daug kas nesutinka, kad grybus reikia virti keliuose vandenyse, bet mane taip išmokė bobutė, o medis nebejaunas, kad lenkt :)
2.
Po antro nukošimo išsimatuoju turimą virtų grybų tūrį. Juos beriu į tuščią puodą, kaičiu silpną ugnį.
3.
1 l grybų beriu 1 v. š. be kaupo druskos, 1 v. š. su kaupu cukraus, 100 ml 9 proc. acto. Kai grybai užverda, vis pamaišydama kaitinu dar apie 5min.
4.
Į švarius litrinius stiklainius beriu po 1 v. š. sauso prieskonių konservavimui mišinio. Ir pilu grybus, vis paspaudžiant, kad nesusidarytų oro tarpai, užsuku švariais dangteliais ir verčiu ant rankšluosčio. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.
5.
Naudoju salotoms, padažams, maišau su cibuliu ir grietine šaltam užkandžiui, karštam – pakepu sviesto - grietinės padaže, gardinu sriubas, etc. Patarimas – ruošiant salotas ar karštą patiekalą, druskos naudoti nebereikės. Na, nebent mėgstate sūriai :)