Marinuoti burokėliai žiemai

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Marinuoti burokėliai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai labai patariu išbandyti šią mišrainę. Gaminu ją jau kelinti metai ir visada per žiemą “iššluojam” ją iš rūsio, nieko nelieka, kiek beprivirčiau. Jeigu norite Labai labai patariu išbandyti šią mišrainę. Gaminu ją jau kelinti metai ir visada per žiemą “iššluojam” ją iš rūsio, nieko nelieka, kiek beprivirčiau. Jeigu norite švelnesnio varianto, galite paprastą actą pakeisti obuolių actu, tik tada jo gali reikėti pilti kiek daugiau - tiesiog ragaukite ir žiūrėkite, ar patinka skonis. (...daugiau) Raminta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai burokėlių (virtų)
5 stiklinės vandens
1.5 stiklinės acto 9%
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtus burokėlius sutarkuoti per “burokinę" tarką arba supjaustyti smulkiais kubeliais. Arba jeigu turite specialią pkaustyklę, galima supjaustyti šiaudeliais, irgi labai skanu.
2.
Dideliame puode užvirinti vandenį. Į jį supiltį druską, cukrų ir išmaišyti, jog druska ir cukrus ištirptų. Supilti actą ir dar kartą užvirinti.
3.
Į puodą su marinatu suberti tarkuotus burokėlius, užvirinti ir ant nedidelės ugnies patroškinti apie 10-15 minučių (jeigu burokėlius tarkavote, užteks troškinti ir 10 minučių, o jeigu pjaustėte - patroškinkite apie 15-20 minučių).
4.
Karštus burokėlius supilti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Zita
2018-10-29 15:07
Keistas receptas : 1,5 stiklinės acto, o kiek tai būtų mililitrų, nes stiklinės labai įvairios, o ir druska, cukrus matuojamas šaukštais, tai kodėl ne gramais ?
Ačiū. ATSAKYTI
Rasa
2018-05-03 19:15
Labai labai patiko! Giria visi pagal šį receptą gamintus burokėlius!! ATSAKYTI
Nijole
2017-12-01 10:27
Geriausia vietoj acto ir vandens obuoliu sultiyse marinuoti :) ATSAKYTI
Laura
2018-10-02 14:14
Nebutinai. Skonio reikalas. Ir dar daug nuo ruosusios seimininkes priklauso. ATSAKYTI
Fėja
2017-10-12 21:32
O burokėliai žali ar virti? ATSAKYTI
Raminta
2017-10-13 08:12
Burokėlių šiam receptui reikia virtų, išbandykit, tikrai patiks! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital